Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Za glasače u SCG šest biračkih mjesta

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor za državljane Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište ili se na dan izbora zateknu na teritoriju Srbije i Crne Gore, održat će se u subotu i nedjelju, 22. i 23. studenoga od 7 do 19 sati na šest biračkih mjesta.
    Raspored biračkih mjesta je sljedeći:
    Biračko mjesto broj 1 je u Veleposlanstvu RH u Beogradu (Kneza Miloša 62) na kojemu glasuju birači – državljani RH čija prezimena počinju slovima A-M, a dodatne se informacije mogu dobiti na broj: 011/3610-153 ili putem faksa: 011/3610-032.
    Biračko mjesto broj 2 je u Konzularnom odjelu Veleposlanstva RH (Mirka Tomića 11) na kojemu glasuju birači – državljani RH čija prezimena počinju slovima N-Ž, a informacije se mogu dobiti na telefon: 011/3670-078 ili putem faksa: 011/3613-566.
    Biračko mjesto broj 3 je u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru (Šuranj 248) na kojemu glasuju birači – državljani Republike Hrvatske čija prezimena počinju alovima A-M, a u istom konzulatu u Kotoru će biti organizirano i biračko mjesto broj 4 za birače čija prezimena počinju slovima od N-Ž. Više se informacija o glasovanju u Kotoru može dobiti na telefon: 082/323-127, te na faks: 082/323-124.                                          g
    U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori u Subotici bit će organizirana također dva birača mjesta (Maksima Gorkog 6). Na njima će moći odvojeno glasovati birači koji imaju hrvatsko državljanstvo s prezimenima koja počinju A-M, te od N – Ž. Dodatne informacije u vezi izbora se u subotičkom konzulatu mogu dobiti na telefon: 024/557-793, ili putem faksa: 556-158.
    Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj glasuju na biračkim mjestima u inozemstvu za liste XI. izborne jedinice, a prije glasovanja dužni su biračkom odboru predočiti: dokaz o hrvatskom državljanstvu, dokaz o identitetu, te dokaz o prebivalištu u inozemstvu.
Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a na dan izbora se zateknu u inozemstvu glasuju prema svom prebivalištu za liste od I. Do X. Izborne jedinice, odnosno za kandidate u XII. Izbornoj jedinici.
    Biračima, koji na dan izbora neće glasovati u Republici Hrvatskoj, nadležno tijelo državne uprave izdat će na njihov zahtjev, potvrdu o upisu u popis za glasovanje u inozemstvu, tj. potvrdu za glasovanje u inozemstvu. Ovi birači trebaju biračkom odboru predočiti: dokaz o hrvatskom državljanstvu, dokaz o identitetu, te potvrdu za glasovanje u inozemstvu.
    Birači koji trajnije borave u inozemstvu, a imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj glasuju za liste one izborne jedinice u kojoj imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ili za zastupnike nacionalnih manjina u XII. Izbornoj jedinici. Sa sobom trebaju ponijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, dokaz o identitetu, te dokaz o trajnijem boravku u inozemstvu.
    Sve daljnje informacije o organizaciji i provođenju glasovanja mogu se dobiti putem gore navedenih telefona i telefaksa diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori, a također na Internet stranici Državnog izbornog povjerenstva http: //www. izbori. hr/ ili putem Internet stranice Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske http: //www. mvp. hr/. 
                                                            g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika