Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Gdje su, što rade...

Od­li­ko­va­ni ku­har

Najpoznatiji kuhar današnjice Jamie Oliver nagrađen je titulom Reda britanskog carstva za izniman doprinos svjetskom kulinarstvu, ali i za vlastiti projekt zapošljavanja 15 mladih nezaposlenih kuhara i financiranja njihova stručnog usavršavanja. »Goli kuhar«, kako glasi nadimak ovog mladog i uspješnog britanskog gastronoma, postao je globalno poznat prije nekoliko godina zbog svojeg posve nekonvencionalnog pristupa pripravljanju kulinarskih delikatesa.

 

No­va knji­ga Ari­ja­ne »Go­ge« ^uli­ne

Svestrana umjetnica Arijana Čulina, mnogo poznatija kao Goge Bjondina iz Svilanovog »Glamur cafea«, ne miruje. Svjetlost dana je ugledala njezina nova knjiga »Bolje se rodit bez one stvari, nego bez sriće« u kojoj spisateljica-glumica opisuje doživljaje u Americi.

 

Lju­bo bez re­ke­ta na Mal­di­ve

Najbolje plasirani hrvatski tenisač na svjetskoj ljestvici Ivan Ljubičić završio je ovogodišnju natjecateljsku sezonu i zaputio se skupa sa svojom dugogodišnjom djevojkom i zaručnicom Aidom Shalabi na zasluženi odmor. Bez reketa u prtljazi izbor je pao na romantične Maldive.

 

»Svi pun­ti« od Gi­bon­ni­ja

Zlatan Stipišić, poznatiji kao Gibonni, priprema izdavanje specijalne kompilacije audio i video-materijala pod nazivom »Svi moji punti kad se zbroje« koji će se naći na DVD – CD-u u trajanju fantastičnih 470 minuta. Izlazak ovog izdanja planiran je koncem godine o božićnim blagdanima. Uz glazbeni rad splitski pjevač i autor aktivan je i u svojoj humanitarnoj ulozi veleposlanika dobre volje i sudjeluje u brojnim dobrotvornim akcijama.

 

Bro­o­ke Shi­elds u ulo­zi ma­me

Nekadašnje glumačko čudo od djeteta i najpoznatija filmska djevojčica Brooke Shields nedavno je rodila svoju djevojčicu, malu Rowan Francis. Bivša supruga tenisača Andrea Agassia, u svom drugom braku s Chrisom Henchyijem uspjela je ostvariti toliko željeno materinstvo i sada se ne odvaja od svoje mezimice, koja odrasta na njihovom imanju u Hollywoodskom gorju.

 

[ko­ro »za­pa­lio« Gri­pe

Hrvatski kralj tamburaške glazbe Miroslav Škoro održao je prošlog tjedna samostalni koncert u Splitu oduševivši »do vrha« ispunjeno gledalište dvorane na Gripama. Duete pjesama »Sude mi« i »Reci, brate moj« otpjevao je sa svojim velikim prijateljem i kumom Markom Perkovićem Thompsonom, izazvavši delirij zanesene publike. Dvosatni koncert završen je najpoznatijom Škorinom pjesmom »Ne dirajte mi ravnicu«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika