Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Novosadski sajam postaje regionalni lider

NOVI SAD - Međunarodne sajmove »Priroda i čovjek« na Novosadskom sajmu 21. listopada je svečano otvorio ministar za trgovinu, turizam i usluge u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević. Do nedjelje 26. listopada na Novosadskom sajmu bit će održano sedam međunarodnih sajmova: LORIST – Lova ribolova i sporta, Turizma, Hotelijerstva i ugostiteljstva, Hortikulture, Ljekovitog bilja i ekologije. Premijerno se održavaju 1. međunarodni sajam nautike, i u okviru Hotelijerstva i ugostiteljstva, Gastrofestival, na kojem će se takmičiti profesionalci – kuhari, konobari, šankeri, slastičari, zatim, majstori paprikaša i poznate ličnosti.
    »Ovogodišnjim Međunarodnim sajmovima Priroda i čovjek Novosadski sajam postaje regionalni lider u organizaciji takvih sajmova« izjavio je, poslije obilaska Novosadskog sajma ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Srbije dr Slobodan Milosavljević. On je ocijenio da su Sajmovi izuzetno lijepo koncipirani, jer u sajamskim halama posjetioci mogu uživati u dijelovima prirode, sportu, turizmu, interesantnim gastronomskim đakonijama i ljepoti hortikulture.
    Na međunarodnim sajmovima Priroda i čovjek okupiti će se 700 izlagača koji nude proizvode i usluge iz: Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Egipta, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Japana, Kine, Nizozemske, Njemačke, Norveške, Poljske, Rumunjske, Republike Srpske, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Švicarske, Tunisa, Turske, Velike Britanije i naše zemlje.
    Na sajmu turizma promovirana je turistička ponuda Vojvodine. Prema riječima direktora Turističke organizacije Vojvodine Snežane Stojanović u Pokrajini i dalje dominira tranzitni turizam, mada postoje izuzetno velike mogućnosti za razvoj lovnog i posebno nautičkog turizma. Za unapređenje turizma neophodno je izgraditi i veći broj turističkih objekata, poboljšati saobraćajnice i podići nivo usluga i komfora. Vojvodina raspolaže s 10 tisuća ležaja u hotelima, a nema niti jedan objekt s 5 zvjezdica. U okviru promocije predstavljena je i turistička ponuda Županije Karaš-Severin u Rumuniji i Županije Čongrad u Mađarskoj s kojima su u toku pregovori za bolju turističku suradnju.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika