Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Gdje su, što rade…

Alek­san­dra Gr­di} (24), mis Hr­vat­ske

Nova hrvatska misica dolazi iz Virovitice, a posve neuobičajeno, vratila se iz inozemstva u želji, kako sama kaže, da pokuša nešto napraviti na domaćoj sceni. U nekoliko godina bavljenja manekenstvom radila je u Italiji, Grčkoj i Austriji, dok joj se poslije osvojene prestižne titule otvaraju nove mogućnosti prosperiteta na svjetskoj modnoj sceni. Pomalo slobodno u svom intervjuu za »Globus« kaže:
    »Kad padne noć, ja se budim. Volim dobre uske hlače, topiće i štikle. Dobra atmosfera, seksi glazba i zgodni frajeri mogu čuda napraviti. Volim i s frendicama noćnu vožnju po gradu, glasnu glazbu i ponekad malo alkohola…«

 

De­nis Rod­man,
ex-NBA zvi­je­zda

Zasigurno jedan od najatraktivnijih i medijski najzahvalnijih košarkaša najbolje lige na svijetu, karizmatični Denis Rodman posjetio je nedavno Zagreb, u sklopu snimanja ekskluzivnog vlastitog reality showa. U tri dana svog glamuroznog boravka u hrvatskoj metropoli, popularni »Crv« je uglavnom radio ono što mu je, uz košarku, oduvijek najbolje išlo od ruke. Tulumario tj. provodio se na nekoliko partya koje je sam organizirao u svom prostranom apartmanu luksuznog hotela »Sheraton«. Osim čistog provoda Rodman je udovoljio nekim protokolarnim obvezama, posjetivši jednu Ciboninu utakmicu, gostujući u čuvenom »Nightmare stageu« Željka Malnara na OTV-u, ali i obišavši nekoliko kultnih mjesta noćne zabave u gradu. U mnoštvu susreta izdvaja se onaj najboljeg skakača NBA i najbolje skijašice svijeta Janice Kostelić, prilikom kojeg joj je Rodman darovao loptu s vlastitim potpisom.

 

Se­ve­ri­na, »Ka­ro­li­na Ri­je~ka«

Početak mjeseca donio je najveću teatarsku atrakciju u posljednjih nekoliko godina, predstavu riječkog HNK-a pod nazivom »Karolina Riječka«, u kojoj u naslovnoj ulozi Karoline nastupa čuvena Seve. Premijera je donijela ovacije ushićene publike koja desetominutnim pljeskom nije dozvolila novopečenoj glumici da napusti scenu. Unaprijed rasprodane karte za sve zakazane predstave, ali i ponuda ljubljanskog kazališta da nastupi u jednoj njihovoj predstavi, novi su izazovi svestranoj Splićanki koja je uspjela objediniti pjevački i glumački talent.

 

Stef­fi Graf i An­dre Agas­si po­nov­no ro­di­te­lji



Iako mjesec dana prije očekivana termina, najbolji teniski bračni par svih vremena, dobio je prinovu u djevojčici Jazz Elle. Uz sinčića, Jaden Gilla, Agassijevi, koji nikad nisu skupa odigrali niti jedan zvanični tenis miks meč, možda su genetskim spojem velikih šampiona podarili svijetu nove teniske zvijezde koje bi mogle, jednog dana, zaigrati bijeli sport i nastaviti obiteljsku tradiciju.

 

Je­le­na vo­li Ti­na

Najbolja tenisačica SCG Jelena Dokić sve više vremena umesto na treningu provodi sa svojim novim dečkom Tinom Bikićem, svojevremeno perspektivnim hrvatskim sprinterom. Nekad igračica svjetskog kluba Top 10, danas je uspjehe i pobjede na turnirima zamijenila ljepotama razdraganog mladalačkog života, u želji da nadoknadi sve izgubljene godine napornog treniranja i odricanja od životnih radosti. S dvadesetdvije godine zaradila je već dovoljno da ne mora brinuti za džeparac.

 

Nen­si Br­lek, vo­di­te­lji­ca Dnev­ni­ka

Umjesto najave Dnevnika u 19.30, Nensi Brlek se u isto vrijeme udala za Berislava Blaževića, klavijaturista »Parnog valjka«, krunisavši svoju desetomjesečnu vezu brakom. Zavjetu ljubavi svjedočili su Tina Remić, supruga zastupnika tvrtke Boss za Hrvatsku, i Marijan Brkić također član popularnog »Valjka«. Raspjevana mladenka podarila je svatovskim uzvanicama dvije pjesme (»Dok je tebe« i »Dok si pored mene«) koje je otpjevala skupa sa suprugovim bandom. Nekoliko pjesama otpjevao je i Boris Novković, također svježi »bračni čovjek«, koji se prošlog mjeseca oženio Lucijom, radijskom novinarkom. Interesantno je napomenuti kako je Berislav bio posljednji neoženjeni član »Parnog valjka«, koji je nakon ovog vjenčanja postao pravi obiteljski sastav.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika