Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Formula1
Schu­mac­he­ru
{esta kru­na

Osvojivši dostatni jedan bod na posljednjoj utrci sezoni, za VN Japana voženu na stazi Suzuka, Michael Schumacher potvrdio je svoju novu, šestu po redu, titulu prvaka svijeta u Formuli 1. Ovim trijumfom postao je jedinim vozačem kojemu je to uspjelo za volanom najatraktivnijih svjetskih bolida, prestigavši tako za jedan naslov legendarnog Fangia. Njegov izravni konkurent u borbi za naslov, Raikkonen, stigao je drugi na cilj japanske utrke, ostavši »kratak« za dva boda u konačnoj ljestvici sezone 2003.

Nogomet
Eu­ro 2004.

Subotnjim utakmicama završen je kvalifikacijski ciklus po skupinama nakon kojeg su poznati direktni učesnici (prvoplasirane momčadi) sljedećeg Europskog prvenstva u nogometu koje će se igrati sljedeće godine u Portugalu. Drugoplasirane momčadi po skupinama svoju »rezervnu« vizu će potražiti u dodatne dvije utakmice doigravanja, iz kojeg će se pobjednici pridružiti direktno plasiranim reprezentacijama.
Skupina 1: Francuska, Slovenija
Skupina 2: Danska, Norveška
Skupina 3: Češka, Nizozemska
Skupina 4: Švedska, Latvija
Skupina 5: Njemačka, Škotska
Skupina 6: Grčka, Španjolska
Skupina 7: Engleska, Turska
Skupina 8: Bugarska, Hrvatska
Skupina 9: Italija, Wales
Skupina 10: Švicarska, Rusija

Košarka
Goodyear li­ga

U velikom derbiju trećeg kola nove sezone Goodyear lige Crvena zvezda je na domaćem terenu bila uspješnija od Cibone 87-85, Zagreb je pobijedio Zadar 79-75, dok je Split »nadvisio« Lovćen s 97-88.
Ostali rezultati 3. kola: Krka - Olimpija 94-87, Budućnost - Široki 103-89, Slovan - Laško 48-74

Tenis
Por­sche za Clij­sters

Pobjedom nad kolegicom iz reprezentacije Justine Henin-H (5-7, 6-4, 6-2), Belgijanka Kim Clijsters je osvojila titulu na atraktivnom WTA turniru u Filderstadtu (650.000 $) koji uz novčani iznos nagrade daruje i novi model »Porschea«. Atraktivni ljepotan na četiri kotača vjerojatno je malo utješio gubitnicu iz međusobnih duela na Rolan Garrosu i US Openu. Roger Federer je obranio titulu na ATP turniru u Beču vrijednom 765.000 Eura (6-3, 6-3, 6-3) spriječivši Carlosa Moyu da osvojio svoju prvu titulu u dvorani.  

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika