Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pisma

Reagiranje na članak »Potpora od
vitalnog značaja za hrvatsku zajednicu«,
u broju 35 »Hrvatske riječi«, od 26. rujna

Pot­po­ra od vi­tal­nih zna~aja bez
 ne­pro­vje­re­nih po{ta­ra

»Pučka kasina 1878.« zahvaljuje Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske zaduženom za potporu Hrvata izvan Hrvatske za dodijeljena sredstva za vrednovanje rada i programa Pučke kasine 1878. Hvale vrijedna je odluka da se konačno potpora dijeli osobama sa punim imenom i prezimenom i udrugama direktno i javno. U bliskoj prošlosti određeni samozvani poštari mnogo su koštali Hrvate u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore.
    Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne manjine u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore (u daljem tekstu Vijeće) kako ne bi bilo u budućnosti samo jedno od mogućih natjecatelja za sredstva, trebalo bi na sebi mnogo »poraditi«. Naime, ne mogu se dijeliti svoji vijećnici na podobne i manje podobne i činiti sve da svoje neistomišljenike udalji iz sfere odlučivanja. Javna je tajna da se i hrvatske udruge dijele po sličnim kriterijima. Osnova na kojoj počiva Vijeće je Forum hrvatskih institucija i organizacija u Vojvodini, koja je neregistrirana »tvorevina«, a po našem znanju Katolička crkva nikoga nije ovlastila da je zastupa u Vijeću.
    Legalitet i legitimitet su stvari koje mnogo puta onaj tko ih nema i ne primjećuje, te uporno okruženju dokazuje kako je »Bogom dan«. Dječje bolesti su normalna pojava. Mnogo se lako izliječe kada bolesnik sluša savjete liječnika i koristi propisane lijekove. U najvećoj je opasnosti onaj bolesnik koji ne vidi svoju bolest.
Za Glavni odbor »Pučke kasine 1878«
 Mr. Ivan  Rudinski

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika