Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

VIJESTI
Prijava bespravno izgrađenih objekata u subotičkoj općini
Cijena dozvola
još neizvjesna

    Gradonačelnik Subotice Geza Kucsera najavio je kako će do kraja tjedna biti donijeta konačna odluka o prijavljivanju bespravno izgrađenih objekata u subotičkoj općini.
    Kucsera je rekao kako odluka Izvršnog odbora o cijeni koja bi se naplaćivala još nije donijeta, jer se još vode pregovori i pokušavaju iznaći rješenja o mogućnostima plaćanja pristojbe. Plaćanje će biti moguće u gotovini ili na otplatu na nekoliko godina, a još se razmatra način na koji bi se prikupljena sredstva od legalizacije takvih objekata utrošila. Nije još odlučeno, ali se pretpostavlja da bi se oko 70 posto sredstava vratilo mjesnim zajednicama u kojima su sredstva uplaćivana, te bi one mogle same odlučiti što su im infrastrukturni prioriteti za izgradnju, dok bi oko 30 posto sredstava najvjerojatnije išlo za kapitalne investicije.

Na natječajima Fonda za
razvoj Vojvodine
Niti dinara kredita
za Suboticu

    Poljoprivrednim proizvođačima, poduzećima i zadrugama u Vojvodini u okviru dva natječaja Fond za razvoj Vojvodine dodijelio je ove godine 592 kredita u ukupnom iznosu od blizu 1,3 milijarde dinara.
    Kredite su koristili poduzetnici iz 35 od 45 vojvođanskih općina, a zanimljivo je da niti jedan kredit nije odobren u Subotici. Najviše, 23 kredita, dobila su poduzeća i pojedinci iz Novog Sada, ukupno 157,7 milijuna dinara, Kule – 64 milijuna, Kikinde – 39 milijuna, Vrbasa – 32 milijuna itd.
    Do kraja ove godine bit će raspisani natječaji za »start-up« kredite, kratkoročno kreditiranje izvoza i sufinanciranje infrastrukturnih projekata.
Na poziv szegedinske uprave
Subotički vijećnici u
 parlamentu Szegedina

    Ovoga vikenda će četrdesetak vijećnika subotičke općine na poziv gradonačelnika Szegedina Laszla Botke posjetiti ovaj mađarski grad i imati upriličene susrete na kojima će Subotičani biti upoznati s institucijama Segedina, a domaćini s organizacijom Skupštine općine Subotica. Bit će upriličeni i obilasci komunalnih, gospodarskih, kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih institucija, te svakako obilazak organa općinske uprave Segedina.

U subotičkom ataru
Jesenski prinosi
više nego slabi

    Žetva suncokreta završena je u subotičkoj općini na 96 posto površina, a prinosi su za 30 posto manji u odnosu na višegodišnje prinose, priopćeno je iz općinskog stožera za praćenje jesenskih radova. U tijeku je i berba kukuruza, urađeno je na oko 30 posto površina, a prinosi su prema prvim rezultatima za 30 do 50 posto manji.

Narodni pokret »Otpor«     
najavljuje
Prosvjedi – repriza na
 beogradskim ulicama

    Članovi subotičke organizacije Narodnog pokreta »Otpor« obavijestili su svoje simpatizere i sve zainteresirane da u nedjelju oko podneva kreću autobusima ispred Otvorenog sveučilišta u Subotici u protestnu šetnju ulicama Beograda. Putovat će se preko Kanjiže, Sente i Novog Sada gdje će im se pridružiti tamošnji članovi i istomišljenici. Putovanje je besplatno, a šetnja u Beogradu počet će u 18 sati i trajati do 19 sati. Povratak autobusima planira se za 20 sati. Slogan prosvjeda je »Protiv starih i protiv novih«, a izražava otvoreno povlačenje crte između vlasti DOS-a i »Otpora« koji se već ranije distancirao od politike aktualnog vladajućeg režima. Tijekom šetnje dijeliti će se majice »Otpora«, njih oko 4 tisuće, sa spomenutim sloganom na kojima će biti potpisi brojnih uglednika iz javnog, društvenog, kulturnog i umjetničkog života koji opravdavaju stav »Otpora« i daju im podršku u ovoj akciji glede vlasti DOS-a.

U organizaciji pčelara Srbije
VII. dani pčelarstva
u Subotici

    Savez pčelarskih udruženja Srbije, Savez pčelarskih udruženja Vojvodine i Udruženje pčelara »Pčela« iz Subotice, organizirali su proteklog vikenda VII. Dane pčelarstva. Dodijeljena su priznanja, održan zabavni program, pčelarsko savjetovanje, prodajna izložba, te degustacija meda.

TV divani

    TV divani emitiraju se u nedjelju 5. listopada na drugom programu Televizije Novi Sad s početkom u 18.30.
    Iz sadržaja emisije: Tjedan Hrvata iz Crne Gore održan u Zagrebu, dio programa 72. Grožđe bala iz Sonte, opera »Dužijanca« u Subotici u koncertnom izvođenju HNK iz Osijeka.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika