Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Janici veliki kristalni globus
 
Lillehammer: Jedna jedina i neponovljiva Janica Kostelić osvojila je, drugi puta u svojoj skijaškoj karijeri, veliki kristalni globus namijenjen sveukupnoj pobjednici Svjetskog kupa. Uvjerljvio trijumfirajući s impozantnih 1.570 bodova, gotovo 500 više od drugoplasirane Karin Putzer (1.100), dokazala je još jednom da je najbolja skijašica današnjice, a po mnogima i najbolja svjetska skijašica svih vremena. Uz nadmoćno prvo mjesto u svojoj disciplini (slalom), osvojila je i treće mjesto u veleslalomu, što samo potvrđuje njezinu svestranost na svim poljima. 
 
 
Skijanje
Ivica drugi slalomaš svijeta
 
Na veliku žalost svih njegovih vjernih navijača Ivica Kostelić nije uspio obraniti prošlogodišnju titulu najboljeg u slalomu. U posljednjoj ovogodišnjoj utrci osvojio je nedovoljno sedmo mjesto, zbog kojega mu je izmakao mali kristalni globus namijenjen najboljem u najprestižnijoj tehničkoj disciplini. Ovogodišnji pobjednik je Finac Kalle Palander (658), koji je osvajanjem drugog mjesta u posljednjoj utrci uspio za prsa prestići Ivicu (580)
 
 
Povratak Topića
Na dvoranskom SP u atletici skakač u vis Dragutin Topić, reprezentativac SCG, osvojio je četvrto mjesto preskočivši 2.30 m. što je vrijedan rezultat nakon dvogodišnje zabrane nastupa uslijed korištenja nedozvoljenih stimulansa. 
 
 
Atletika
Blanka Vlašić četvrta na SP
 
Birmingham: Mlada hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić osvojila je, najnepopularnije, četvrto mjesto na dvoranskom prvenstvu svijeta održanom prošloga vikenda u Birminghamu (Velika Britanija). S preskočenih 1.96 m. nažalost nije uspjela stići do pobjedničkog postolja, za koje je ovoga puta bilo potrebno »previsokih« 1.99 m. Kako je najboljoj hrvatskoj »visašici« tek devetnaest godina, ovaj hvale vrijedan rezultat je nadmašio sva prvobitna očekivanja. Ipak, kao i uvijek u sportu, ostaje žal za propuštenom šansom neosvojenog odličja koje su, umjesto nje, osvojile K. Bergqvist (Švedska) 2.01m, J. Jelešina i A. Čičerova (Rusija) s preskočenih 1.99 m.              
 
 
Nogomet 1. liga SCG
Nogometno prvenstvo SCG nastavljeno je utakmicama 21. kola, koje su se odigrale u srijedu 19. ožujka.      
 
 
Košarka
Zadar osvojio kup
 
Košarkaši »Zadra« pobjednici su hrvatskog kupa »Krešimir Ćosić« nadvisivši momčad »Cibone VIP« sa 72:59 u finalnom susretu odigranom prošlog tjedna na splitskim Gripama.
Ovo je Zadranima treći osvojeni pokal, koji su uspjeli osvojiti nakon posljednja dva, upravo od »Cibone« izgubljena finala. Pobjednički pokal predala je supruga pokojnog hrvatskog košarkaškog velikana Kreše, Ljerka Ćosić.        
 
 
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika