Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Formula 1
Alon­so pro­ju­rio Hun­ga­ro­rin­gom

Mladi španjolski pilot Formule 1 Fernando Alonso projurio je utrkom za VN Mađarske, susjednim nam Hungaroringom, u velikom stilu. Vodeći od prvog do posljednjeg kruga uz impozantnu prednost od dvadeset sekundi, ušao je u povijest kao jedan od najmlađih pobjednika jedne utrke Formule jedan. Drugo mjesto osvojio je Finac Raikkonen, a treći na pobjedničkom postolju bio je Kolumbijac Montoya. Ovom utrkom redoslijed u generalnom plasmanu, trije utrke prije kraja, potpuno je izjednačen, te sva trojica, Michael Schumacher (72), Montoya (71) i Raikkonen (70) imaju potpuno jednake šanse za osvajanje titule svjetskog prvaka u ovoj sezoni.

Gimnastika
Izjedna~nost takmi~ara

Anaheim, SAD – Na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu podijeljene su medalje u finalu po spravama (parter, konj s hvataljkama i krugovi), koje je obilježila velika borba i izjednačenost takmičara, pa je umjesto tri podijeljeno čak šest zlatnih medalja.
Parter: Ham (SAD) i Jovčev (BUG), Konj s hvataljkama: Kashima (JAP) i Hai bin (CHN), Krugovi: Jovčev (BUG) i Tampakos (GRE).
Kod gimnastičarki podijeljene su medalje u preskoku: Čusovitina (UZB) i dvovisinskim ručama: Memmel i Vise (obje SAD)

Košarka
Tur­ci za­u­sta­vi­li SCG

Reprezentacija SCG izgubila je u Istanbulu polufinalnu utakmicu kupa Efes Pilsen protiv domaće Turske sa 88:90 na turniru koji se, također, igra u pripremnom periodu za skorašnje EP u Švedskoj. U drugom polufinalu Italija je svladala Rusiju 80:71

Košarka
Po­raz i po­bje­da
Hr­vat­ske

Na superkupu koji se igra u Njemačkoj u sklopu priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u Švedskoj, najbolja selekcija Hrvatske izgubila je susret s domaćinima, Njemačkom 84:91, a pobijedila je domaćine EP Švedsku 84:69.

Nogomet
Ma­n U, Ar­se­nal i Chel­sea, Werder, Stut­gart i Bayern

Dok su engleskom u Premiershipu prvi favoriti prvenstva na svojim vodećim pozicijama s novim pobjedama, u njemačkoj Bundesligi pomalo neočekivano na vrh su zasjele ekipe kojima, izuzev Bayerna, nisu davane ozbiljnije šanse za borbu do najvišeg plasmana.
Rezultati: Newcastle-Man U 1:2, Chelsea-Leicester 2:1, Werder-Schalke 4:1, Stutgart-Kaiserslautern 2:0

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika