Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Glamurozna večer Marije Šabić

U nedjelju je na palićkom Ženskom štrandu modnu reviju visoke mode organizirala najuspješnija kreatorka visoke mode u Srbiji i Crnoj Gori (a i puno, puno šire) Subotičanka Marija Šabić. Već dvadeset godina se bavi glamurom i to sve kroz večernje haljine koje su proputovale svijet skupa s njom. Naime, Marija Šabić je u više navrata i za više svjetskih i europskih izbora za miss kreirala haljine za sve missice. Tako je 1999. godine njezina haljina u Dusseldorfu osvojila nagradu – najljepša haljina na svijetu koju nije dobio još nijedan kreator iz Srbije i Crne Gore. Kreirala je i za modnu kuću »Osborn«, oblačila missice svih zemalja i za najglamuroznije izbore, poput izbora za miss Europe održanog krajem 2002. u Beiruthu kojemu je prisustvovalo oko 2.500 ljudi.
Poznata u krugovima svjetske visoke mode, Marija Šabić se u nedjelju u najljepšem svjetlu predstavila i svojim sugrađanima. Velikim brojem glamuroznih i elegantnih večernjih haljina od najfinijih tkanina, bogatih modnim detaljima i s uvijek prisutnom erotičnošću, predstavila je svoje umijeće i svoj stil, a možda ipak najviše kroz haljinu bogatu detaljima od slame kojom odaje privrženost i ljubav prema svome okruženju i tradiciji. Kako je to još prije nekoliko mjeseci najavljivala, kao specijalni gost ove nesvakidašnje manifestacije, bar u Subotici, nastupio je Zvonko Bogdan u pratnji Ansambla »Hajo«.
Dugogodišnji rad Marije Šabić postaje sve zapaženiji i u njezinom gradu, što je uvijek najteže. No, poslije toliko godina tako predanog rada uspjeh i priznanja nisu mogli izostati. U svakom slučaju velike pohvale za veliki individualni i prepoznatljivi rad. Još je Goethe rekao: »Misliti je lako, raditi teško, a raditi slijedeći svoju zamisao najteža je stvar na svijetu«.       g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika