Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Natječaj

Shodno Zaključku sa 10. sjednice Komisije za Međunacionalne odnose, crkve i vjerske zajednice Izvršnog vijeća AP Vojvodine, održane 05. veljače 2003. godine, Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine raspisuje

NATJE^AJ
za dodjelu sredstava crkvama i vjerskim zajednicama koje djeluju na teritoriji AP Vojvodine za drugo polugodište 2003. godine

za sufinanciranje izgradnje novih i revitalizaciju postojećih sakralnih objekata, crkvi i vjerskih zajednica, kao i za projekte znanstveno-istraživačke, izdavačke djelatnosti i organiziranje značajnijih vjerskih manifestacija u ukupnom iznosu od 2.400.000,00 dinara, a po konfesijama ti iznosi su slijedeći: Srpska pravoslavna crkva 1.200.000,00 dinara (Bačka eparhija – 350.000,00 dinara, Banatska eparhija – 400.000,00 dinara i Srijemska eparhija – 450.000,00 dinara), Rimo-katolička crkva – 700.000,00 dinara (Subotička biskupija – 400.000,00 dinara, Zrenjaninska biskupija – 200.000,00 dinara, Srijemski vikarijat – 100.000,00 dinara); Islamska zajednica – 30.000,00 dinara; Slovačka evangelistička adventska crkva – 90.000,00 dinara; Židovska zajednica – 50.000,00 dinara; Reformistička-kršćanska crkva – 60.000,00 dinara; Evangeličko-kršćanska crkva. 50.000,00 dinara; Rumunjska pravoslavna crkva 70.000,00 dinara. Za preostale registrirane vjerske zajednice predviđeno je 100.000,00 dinara.

Prijave na natječaj podnose se u dva primjerka na srpskom jeziku ili jeziku nacionalne manjine koji je u službenoj uporabi u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, sa preciziranom naznakom za koju se svrhu sredstva zahtijevaju, u iznosima zaokruženim na tisuće dinara.

Rok za podnošenje prijave na natječaj je od 21. srpnja do 21. kolovoza 2003. godine.

Prijave koje na budu sadržavale točan i uporabljiv broj žiro računa sa preciznim nazivom banke u kojoj posjeduje žiro-račun eparhije, biskupije ili vikarijata, na koji se mogu uplatiti odobrena sredstva, neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se dostavljaju osobno, predajom Pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu; u prizemlju zgrade Izvršnog vijeća AP Vojvodine ili upućuju na adresu: Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine, 21 000 Novi Sad, Bulevar M. Pupina 16. Prijave se mogu dostaviti i faksom na broj 021 557 040.

Prijave se podnose, isključivo, na natječajnim tiskanicama,, koji se mogu dobiti na gore navedenim adresama ili pronaći na web stranici Internet adrese: www.vojvodina.sr.gov.yu

Na natječaj se mogu prijaviti samo tradicionalne crkve i upisane vjerske zajednice sa sjedištem na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, koje imaju otvorene račune kod poslovnih banaka.

Po zaključivanju natječaja, prijave će se dostaviti eparhijama, biskupijama i vikarijatima crkvi i vjerskih zajednica, za prilaganje osobnog mišljenja, po aspektima prioriteta i visine sredstava, koje će se uzimati u obzir prilikom donošenja konačne odluke o dodjeli sredstava sudionicima natječaja, Komisije Izvršnog vijeća AP Vojvodine za međunacionalne odnose, crkve i vjerske zajednice.

Sekretarijat neće razmatrati prijave:
pristigle po isteku zakonski propisanog roka za prijavu,
koje su nepotpune (neparafirane, sa manjkavim podatcima u formularima, popunjene grafitnom olovkom i slično), a pogreška nije ispravljena u zadanom dodatnom roku,
koje nisu podnijete na odgovarajućoj tiskanici ili se ne odnose na natječajem predviđene svrhe,
podnijete od strane neovlaštenih osoba.

Korisnik se obvezuje da će dodijeljena sredstva rabiti isključivo u svrhe za koje su namijenjena, a da će neutrošena sredstva virmanski vratiti Budžetu na odgovarajući ured Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne manjine.
Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine zadržava pravo da od podnositelja prijave, potrebitošću, zatraži dodatnu dokumentaciju i informacije ili da ode na mjestu događaja, u svrhu spajanja više istovjetnih ili sličnih zahtjeva, odnosno, da za dodjelu sredstava odredi ispunjenje dodatnih uvjeta.
Podnositelji prijava će se pismeno izvijestiti o ishodu natječaja, pri čemu Sekretarijat nije obvezan obrazlagati svoje odluke. Protiv ovih diskrecijskih odluka Sekretarijata, ne može se uložiti pravni lijek.
Prijave i priložena dokumentacija se ne vraćaju podnositeljima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika