Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Poticaj manjinskoj suradnji

Udrugama hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini i državnim institucijama Republike Srbije sa sjedištem u Subotici 19. lipnja u posjetu su bili predstavnici Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. »Naša misija je da uspostavimo stalni kontakt s hrvatskom zajednicom u Vojvodini, da ona bude prisutna i u Hrvatskoj«, izjavio je predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer nakon razgovora s načelnikom Sjeverno-bačkog okruga Draganom Rokvićem. Tolnauer je dodao kako je konkretno bilo riječi o unapređenju gospodarske i kulturne suradnje dvije države.
    Predsjednik Savjeta za manjine Republike Hrvatske istaknuo je kako bi u obostranom interesu u ovu regiju trebalo što prije dovesti hrvatske tvrtke i uspostaviti stalni gospodarski kontakt među poduzetnicima dvije države. Načelnik Sjeverno-bačkog okruga Dragan Rokvić je, izražavajući zadovoljstvo razgovorima s predstavnicima Savjeta za manjine u Hrvatskoj, istaknuo kako je dobro da se »postavljaju i jačaju važne institucije hrvatske etničke skupine u Vojvodini kao što su Hrvatsko akademsko društvo ili Hrvatsko nacionalno vijeće«. Uz Aleksandra Tolnauera u posjetu je bio i potpredsjednik Savjeta Siniša Tatalović.
    Tijekom dvodnevnog boravka u Subotici predstavnici Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske bili su gosti tribine »Multikulturni oblici suradnje u višenacionalnoj sredini«, a primili su ih i čelnici Hrvatskog nacionalnog vijeća. Na kraju svojega radnog boravka u Subotici izaslanstvo Savjeta posjetilo je i Novinsko-izdavačku ustanovu »Hrvatska riječ«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika