Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


Problemi s ispitom…

Na kvalifikacijski ispit za upis u srednje škole izašlo je 1266 učenika. Matematiku su položila 832 učenika (65 posto), a materinji jezik 1175 učenika (92 posto). Član Izvršnog vijeća SO Subotica zadužena za naobrazbu Edit Pintér Molnár uputila je molbu Ministarstvu prosvjete i sporta Republike Srbije i upoznala ministra Gašu Kneževića s time da će zbog ove situacije u svezi polaganja ispita ostati slobodnih mjesta na IV stupnju srednjih škola, dok na III stupnju neće biti dostatno slobodnih mjesta. Edit Pintér Molnár je zatražila da se primjeni prošlogodišnji način zbrajanja bodova ili da se pruži još jedna šansa za polaganje ispita onima koji su pali.

…i upisom u osnovne škole

Što se tiče osnovnih škola završeno je evidentiranje učenika za prvi razred predstojeće 2003./2004. školske godine. Djece je manje nego prošle godine, a najkritičnije je u školama u kojima su planirana odjeljenja na mađarskom i hrvatskom jeziku, stoji u priopćenju člana Izvršnog vijeća SO Subotica zadužene za naobrazbu Edit Pintér Molnár. Lokalna samouprava podržava otvaranje mini odjeljenja, ali konačnu riječ ima Ministarstvo prosvjete i sporta Republike Srbije.

Cvetićanin
nova načelnica

Umjesto dosadašnje načelnice subotičke filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Lenke Čegar na taj položaj postavljena je Gordana Cvetićanin. Novoizabrana  načelnica kaže da će svoju aktivnost usmjeriti na to da svi osiguranici jednako ostvaruju svoja prava, te da se Zavodom upravlja racionalno, a ne restriktivno, kako bi se svim osiguranicima mogle ispuniti potrebe i da bi bilo jednakosti svih u ostvarivanju prava. Gordana Cvetićanin je članica Demokratske stranke.

Bajić novi načelnik

Izvršni odbor Skupštine općine razriješio je dužnosti dosadašnjeg načelnika općinskog Odjela za građevinarstvo Đorđa Skupnjaka. On je podnio ostavku uz obrazloženje da nije u stanju ispunjavati visoke zahtjeve tajnika Skupštine općine. Za načelnika Odjela za građevinarstvo postavljen je Dragoljub Bajić, diplomirani arhitekta.

Remont u Toplani

Općina će do konca mjeseca subotičkoj Toplani uplatiti avans za predstojeću  sezonu grijanja. Avans za grijanje škola i ustanova kulture u iznosu od 11 milijuna dinara bit će uplaćen u dva jednaka dijela, a Toplana će ta sredstva iskoristiti da tijekom ljeta remontira postrojenja i izmiri obveze prema NIS gasu, javlja Radio - Subotica.

Mjesto za rolere

Vozači rolera konačno će dobiti svoj prostor. Izvršni odbor Skupštine općine odlučio je da jednu parcelu u Dudovoj šumi namijeni rolerima. Rekvizite će osigurati sponzori, a o novom terenu za vožnju rolera i skejtova starat će se Javno preduzeće »Stadion«, javlja Radio - Subotica.

Skupština Bunjevačkog kola

Hrvatski kulturni centar »Bunjevačko kolo« obavještava svoje članove da će u nedjelju 22. lipnja održati redovitu godišnju skupštinu s početkom u 10,00 sati u prostorijama Centra, Preradovićeva 4. Svi članovi su pozvani na Skupštinu, stoji u informaciji predsjednika Bele Ivkovića.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika