Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Osmi kon­cert su­bo­tičkih zbo­ro­va

Po osmi put Katolički institut za kulturu, povijest i duhovnost »Ivan Antunović« je organizator  susreta subotičkih zborova, točnije glazbeni odjel ovog instituta na čelu sa Stipanom Jaramazovićem. Koncert je održan u nedjelju 16. svibnja u katedrali svete Terezije Avilske.
    Sve posjetitelje i sudionike  na početku je pozdravio mons. Stjepan Beretić u ime Instituta i kao katedralni župnik. Ove godine je sudjelovalo jedanaest zborova. Deset zborova iz Subotice i okolice te jedan zbor iz Republike Hrvatske.
Sudionici susreta: Na ovogodišnjem susretu zborova učestvovali su sljedeći zborovi: Omladinski ženski zbor koji vodi dirigent Maćaš Murenji; Zbor Njemačkog narodnog saveza »Lorelei« pod ravnanjem Lenislave Vojnić Purčar; zbor »Sveta Terezija« kojim je ravnao Pasko Csaba i njegova asistentica Kornel Vizin; Mješovitim zborom Udruže-nja penzionera je dirigirao Varga Peter; nastupio je i Katedralni zbor »Albe Vidaković«; zatim Mješoviti zbor Srpskog kulturnog centra »Sveti Sava« pod ravnanjem Veselina Jevtića; Sudjelovao je i Vokalni ansambl »Bach« koji vodi Dević Zoltan; po prvi puta su bili prisutni i gosti iz Županje – mješoviti zbor KUD-a »Kristal Sladorana« iz Županje pod ravnanjem Suzane Juzbašić. Nastupio je i kamerni zbor »Musica viva« iz Čantavira i njihova dirigentica Sedlar Barna Roža; Mješovitim zborom župe »Isusovo Uskrsnuće« dirigirao je Miroslav Stantić i na kraju je nastupio kamerni zbor »Pro musica«, dirigirali su Pasko Csaba i Nela Skenderović. Na kraju koncerta mons. Stjepan Beretić je svim ravnateljima zborova uručio zahvalnice, a kao zadnju točku »Canticorum jubilo« izveli su svi sudionici skupa.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika