Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vrijeme blockbustera (4.)

THE RECRUIT
Ovaj je triler (opet Colin Farrell i Al Pacino) napravio bum na kino blagajnama. Film prati mladog polaznika na obuci za specijalne agente CIA-e za koga problemi nastaju kada pomisli, da bi njegov instruktor i djevojka (Bridget Moynahan) mogli biti dvostruki agenti.

S.W.A.T.
Vjerovali ili ne, opet Colin Farrell (treći blockbuster ovog ljeta) i Samuel L. Jackson glume pripadnike specijalne jedinice policije, koja ima zadatak transportirati bogatog kriminalca (Olivier Martinez) iz Los Angelesa za Washington i predati ga FBI-u. Problemi nastaju kada Martinez objavi da nudi 100 milijuna dolara onome tko ga oslobodi. (Malo CIA, malo FBI, a poslije će mu vrag biti kriv kad postane žanrovski glumac).

SEABISCUIT
Drama o trkaćem konju, koja se dešava tridesetih godina prošlog stoljeća, u kojoj glavne uloge igraju Tobey Maguire, Jeff Bridges i Elizabeth Banks.
Film je režirao Gary Ross, a scenarij je nastao po romanu spisateljice Linde Hillenbrand. Srceparajuće.

SHATTERED GLASS
Zasnovano na istinitoj priči o novinaru Stephenu Glassu (Hayden Christensen), koji je postao jedan od najuspješnijih ljudi u svom poslu, da bi se tek kasnije otkrilo kako je većina njegovih izvješća bilo izmišljeno. Ne, nije romansirana biografija RTS-ovih urednika. U ostalim ulogama pojavljuju se Chloe Sevigny, Steve Zahn, Peter Sarsgaard. Ulazi u utrku za Oscara.

THE SINGING DETECTIVE
Film je zasnovan na seriji BBC-a. Prati pisca koji se uživljava u ulogu glavnog lika svog novog romana, koji je lovac na naciste. U glavnoj ulozi se pojavljuje Robert Downey Jr., a pored njega tu su i Mel Gibson, Robin Wright Penn i Katie Holmes.

SURVIVING CHRISTMAS
Ben Affleck igra usamljenog biznismena koji nudi novac obitelji koja živi u njegovoj staroj kući, da s njima provede Božić. (Ma kako neuvjerljivo zvučalo da Affleck samuje za Božić). Pored njega u filmu igraju i James Gandolfini i Christina Applegate.

TEARS OF THE SUN
Specijalna jedinica vojske poslata je u džunglu Nigerije kako bi spasila doktoricu u jednom selu. Ona pristaje poći s vojnicima, ali samo ako povedu i 70-ak izbjeglica s njima. U režiji Antoinea Fuque (“Dan obuke”), glavne uloge igraju Bruce Willis i Monica Bellucci.

TERMINATOR 3:
RISE OF THE MACHINES
Poslije 12 godina urađen je novi film o liku koji je proslavio Arnolda Schwartzeneggera. Sustav »Skynet« samo što nije proradio i ovo bi mogla biti posljednja šansa za strojeve koji ponovo šalju Terminatora da ubije John Connora (Nick Stahl), ali Otpor je opet spremio Terminatora – zaštitnika (Arnie, naravno) za Johna. Negativca – ženu Terminatora igra norveška manekenka Kristanna Loken.

THE TEXAS CHAINSAW
MASSACRE
Rimejk indie horora iz 1974. prati priču o grupi tinejdžera, koji istražujući oskrnav-ljene grobove u ruralnom Teksasu, postaju meta obitelji kanibala na čelu s »Leatherfaceom«. U filmu, koji je rađen u produkciji Jerry Bruckheimera, glume Jessica Biel, Eric Balfour i Jonathan Tucker.

TIMELINE
Još jedna priča na temu putovanja kroz vrijeme. Grupa studenata otkriva da je na neobičan način njihov profesor otišao u XIV. stoljeće i oni se organiziraju da ga vrate u sadašnjost. Film je rađen po romanu Michaela Crichtona, a u njemu igraju Paul Walker, Gerald Butler, Frances O’Connor.

TOMB RAIDER 2:
LARA CROFT & THE CRADLE OF LIFE
Lara Croft (Angelina Jolie) je ponovo na velikom ekranu. Ovaj put juri kinesku mafiju čiji je šef ukrao Pandorinu kutiju, kojom želi uništiti svijet. Eto.

UNDERWORLD
Čudan miks horora i ljubavne priče. Vampiri i vukodlaci su od davnina u velikom ratu, ali priča dobija čudan tok kada se pripadnica jedne rase zaljubi u biće s druge strane. U glavnim ulogama se pojavljuju: Kate Beckinsale i Scott Speedman.

THE WHOLE TEN YARDS
I još jedan nastavak i to filma »The Whole Nine Yards« iz 2000. Film prati iste likove kao i u prvom dijelu: mafijaša, koji se krije od svojih bivših suradnika (Bruce Willis) njegovog uplašenog i nervoznog susjeda i zubara (Matthew Perry) i njihove dvije ljubavnice (Amanda Peet i Natasha Henstridge).

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika