Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vrijeme blockbustera (3.)

FIN­DING NE­MO
Tvorci animacija Bug’s Life i Toy Story ovog ljeta imaju novi hit, vizualno čaroban, napet i brz, pod imenom Finding Nemo, o dvije ribe, a o morskom psu i da ne govorimo. Glasove su pozajmili: Albert Brooks, Willem Dafoe i Oskarovac Geoffrey Rush, a režiju i scenarij potpisuju: Andrew Stanton i Lee Unkrich.

KELLY GANG
Povijesni film o australskom Robinu Hoodu s kraja XIX. stoljeća, Ned Kellyu i njegovoj veseloj bandi pljačkaša. Glavnu ulogu igra Heath Ledger, njegovog mlađeg brata Orlando Bloom, a djevojku Naomi Watts.

KILL BILL
Quentin Tarantino se vraća s filmom o urbanim samurajima. Priča prati atentatorku Umu Thurman, koja se želi osvetiti svom nekadašnjem šefu (David Carradine) zato što ju je smjestio u komu na pet godina. Ostale uloge igraju Darryl Hannah, Michael Madsen, Lucy Liu.
THE LAST SA­MU­RAI
Ponovno samuraji. Tom Cruise igra glavnu ulogu u ovom historijskom epu s kraja 19. stoljeća o heroju američkog građanskog rata, koji odlazi u Japan pomoći u istrebljenju samuraja. Usred borbe on počinje preispitivati bori li se na pravoj strani. Film režira Ed Zwick.

THE LE­A­GUE OF EXTRAORDINARY
GEN­TLE­MEN
Ponovo strip adaptacija i to po zamisli Alana Moorea. Engleska kraljica Victoria okuplja nekolicinu čuvenih literarnih junaka kao što su: Nevidljivi Čovjek, dr. Jekyll, Allan Quatermain…, kako bi stali na put megalomanskom luđaku, koji pokušava započeti Treći svjetski rat. Igraju: Sean Connery, Peta Wilson i Stuart Townsend.

LI­KE HELL: JE­E­PERS CRE­E­PERS 2
Film je zadržao samo negativca iz prvog dijela i prati košarkaški tim, koji se vraća autobusom s velikog turnira i usred ruralne Amerike nalijeće na čuvenog »Creepera«. Ovaj horor nastavak režira Victor Salva, koji je bio zadužen i za scenarij. Glume: Ray Wise, Lena Caldwell i Al Santos.
LORD OF THE RINGS:
RE­TURN OF THE KING
Treći i posljednji iz trilogije »Gospodar Prstenova« predstavlja završnu borbu priče s Frodom (Elijah Wood) i Družinom (Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, Liv Tyler…) na jednoj strani i silama zla na čelu s Christopher Leejem na drugoj. Reditelj je, naravno, Peter Jackson.

A MAN APART
Akcija s Vin Dieselom u glavnoj ulozi, koja je zbog autorskih prava promijenila naziv od prvobitnog »Diablo«. Priča prati Diesela kao policajca, koji se udružuje sa starim mafijaškim bosom, kako bi zajedno sredili novog narko lorda u gradu, poznatog pod imenom Diablo (Timothy Olyphant).

MA­STER AND COM­MAN­DER
Adapatacija romana pisca Patrika O’Briena prati čuvenog pomorskog kapetana Jacka »Lucky« Aubriea i njegovu posadu na putu do drugog kraja svijeta gdje se treba suočiti s mnogo puta jačim neprijateljem. Aubriea igra Russell Crowe, a za režiju se pobrinuo čuveni Peter Weir.
LEGALLY BLOND 2:
RED, WHITE & BLON­DE
U nastavku uspješne komedije iz 2001.  Reese Witherspoon igra plavušu, koja dolazi do kongresa gdje pokušava dati svoj jedinstven pečat američkoj politici.

THE MATRIX: RE­VO­LU­TI­ONS
Nepunih pol godine poslije drugog dolazi i treći dio u Matriks serijalu. Neo je sada zarobljen u Matriksu, a ostatak ekipe pokušava spasiti grad Zion od strojeva. I ovaj, kao i prvi i drugi dio režiraju braća Andy & Larry Wachowski.

MO­NA LI­SA SMI­LE
Radnja se odvija na koledžu za djevojke 1953. godine, a svodi se na neku vrstu ženske verzije filma »Društvo mrtvih pjesnika«. Profesoricu igra Julia Roberts, a studentkinje kojima će ona promijeniti shvaćanja o životu: Julia Stiles, Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal…

ON­CE UPON A TI­ME IN MEXICO
Treći i završni dio serijala Roberta Rodrigueza o El Mariachiu (prethodna dva »El Mariachi« i »Desperado«). Unajmljen od strane korumpiranog agenta CIA-e (Johnny Depp), El Mariachi (Antonio Banderas) ide ubiti ozloglašenog narko dilera (Willem Dafoe), koji planira atentat na predsjednika Meksika.
PHO­NE BO­OTH
Publicista iz Njujorka javlja se na telefon u javnoj govornici i postaje meta snajperiste, koji prijeti da će ga ubiti ukoliko ovaj spusti slušalicu. Cijeli film se odvija s glavnim likom (Colin Farrell) zarobljenim u govornici. Igraju još i Kiefer Sutherland i Katie Holmes. Film je režirao Joel Schumacher.

THE PI­RA­TES OF THE CAR­RI­BEAN
Zasnovan po čuvenoj Disneyevoj priči  »Pirates Of The Carribean« prati priču o gusaru (Johnny Depp), koji okuplja grupu gusara kako bi mu ovi pomogli spasiti njegovu ljubav, koju su zarobili zli gusari. Glume još i Geoffrey Rush i Orlando Bloom.

PRO­ZAC NA­TION
Dugo odlagana drama o »predprozak« periodu u Americi tijekom osamdesetih godina. U centru pažnje je studentkinja s Harvarda koja teško podnosi pritisak, naporan rad i depresiju. U glavnim ulogama: Christina Ricci, Jessica Lange, Jason Biggs, Anne Heche.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika