Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vrijeme blockbustera (2.)

Nastavljamo najavu aktualne ljetnje filmske ponude.

ENVY
Opet komedija sa Ben Stillerom. On igra čovjeka koji postaje ekstremno ljubomoran na svog prijatelja, vječitog luzera Jack Blacka, kada ovaj dobije ogromnu količinu novca i postane milijunaš preko noći. Nešto kao »Tko želi biti milijunaš na filmu?«. Redatelj filma je Barry Levinson.

EXORCIST: THE BEGINNING
Prequel čuvenog horor-klasika. Film prati oca Merrina, koga je u originalu igrao Max Von Sydow a sada Stellan Skarsgaard i njegovo putešestvije kroz Afriku, gdje se kroz misionarski rad prvi put susreo s đavolom koji zaposjeda ljudsko tijelo.

2 FAST AND 2 FURIOUS
Još jedan nastavak. Ovog puta je u pitanju akcija iz 2001. kroz koju se proslavio Vin Diesel, koga, ipak, neće biti u ovom filmu. Nastavak prati detektiva Briana O’Connora (Paul Walker), koji se pokušava infiltrirati u automobilsku bandu koju predvodi Cole Hauser.

FINAL DESTINATION 2
I još jedan nastavak. Skupina tinejdžera odlazi na vikend zabave, ali poslije čudne prometne nesreće, koju preživljavaju na auto-cesti, smrt dolazi po njih nadoknaditi propušteno. Film je nastavak uspješnog horora iz 1999., a u njemu igraju Ali Larter, Michael Landes i A.J. Cook.

FREDDY VS. JASON
Isključivo za fanove. Dva legendarna horor-negativca iz osamdesetih se ovog puta bore jedan protiv drugog. Freddy se pojavljuje u Jasonovom snu gdje započinju međusobnu borbu, kroz koju će, naravno, poginuti gomila tinejdžera (između ostalih Kelly Rowland, Monica Keena, Jason Behr...). Ovo će službeno biti osmo pojavljivanje na filmu za Freddy Kruegera i deveto za Jason Voorhesa.

GIGLI
Romantična triler komedija u režiji Martina Bresta (»Ponoćna trka«, »Policajac s Beverli Hilsa«) s Ben Affleckom i Jennifer Lopez u glavnim ulogama. Gigli (Affleck) je sitni kriminalac koji dobija zadatak kidnapirati dječaka, koji bi mogao svjedočiti protiv njegovog šefa. Kao pomoć dobija Ricki (Lopez) u koju se i zaljubljuje. U manjim ulogama se pojavljuju Christopher Walken i Al Pacino.

A GUY THING
Komedija o budućem mladoženji (Jason Lee), koji se jutro poslije svoje momačke večeri budi u krevetu pored nepoznate djevojke (Julia Stiles), za koju se ispostavlja da je rođaka njegove buduće žene (Selma Blair). Kako se iščupati iz ovako nezgodne situacije?

HOLLYWOOD HOMICIDE
U režiji Ron Sheltona, »Hollywood Homicide« je klasična detektivska priča o starijem policajcu (Harrison Ford), koji za partnera dobija mlađeg čovjeka (Josh Hartnett) i uči ga tajnama zanata. Zajedno oni istražuju ubojstvo članova poznatog rap benda u srcu LA.


ITALIAN JOB
U ovom rimejku filma iz 1969. godine glavne uloge tumače Mark Wahlberg, Edward Norton i Charlize Theron. Film govori o grupi pljačkaša sefova, koji upadaju u sistem prometne kontrole Los Angelesa, kako bi prevarili policajce, dok obavljaju pljačku.
THE HULK
Još jedan superheroj ovog ljeta - spektakl inspiriran pričom iz Marvelove fabrike stripova. Radnja se vrti oko doktora Bruca Bannera (Eric Bana), koji se u naletima bijesa pretvara u zeleno čudovište - Hulka. Film je već stvorio veliku buku zbog glasina da redatelj Ang Lee dosta odstupa od originalnog materijala. Mada, otkud Ang Lee na čelu ovakvog filma? Ostale uloge igraju oskarovka Jennifer Connelly i Nick Nolte.
JOHNNY ENGLISH
Nova komedija s Rowan Atkinsonom, koji igra naslovnu ulogu. Film je još jedna parodija na špijunske trilere, a vrti se oko britanskog diplomate, koji postaje tajni agent. English djevojku igra australijska pop-pjevačica Natalie Imbruglia. Uspjeh ovog filma očekuje se nakon Atkinsovog megahita »Bean« iz 1997. godine koji je zaradio 232 milijuna dolara. Pamtimo ga i kao Crnog Guju i Mister Beana iz TV serijala.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika