Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Volim urbanu glazbu

Svi vjerni gledatelji zabavno-glazbenih programa Hrvatske radio-televizije vrlo dobro znaju za Danijelu Trbović-Vlajki, šarmantnu voditeljicu koja se izvrsno snalazi u svakoj joj povjerenoj TV ulozi. Bili to festivali, glazbene emisije, kontakt programi ili čak »nogometna televizija« u kojoj smo je mogli prošlog ljeta gledati, ona je uvijek na najvišoj profesionalnoj razini ispunjenja medijske zadaće.
4Gledajući Vas na malom ekranu stiče se dojam da ste »rođeni za TV«. Kada ste se »televizijski rodili«?
Poput mnogih mojih sada već poznatih televizijskih kolega (Mirko Fodor, Karmela Vukov-Colić, Siniša Cmrk) počela sam 1991. godine na tadašnjem Z3, eksperimentalnom programu zagrebačke televizije, također sam radila i na omladinskoj televiziji, današnjem OTV-u.
4Krenuli ste sa studijama medicine, ali je televizija kriva što umjesto liječnice imamo izvrsnu voditeljicu.
Istina je da sam započela studije medicine, međutim, jednoga dana sjedjela sam s prijateljicom u jednom kafiću, naletjela je televizijska ekipa koja me je pozvala na probno snimanje, mislila sam dan dva i odlučila se. Bilo je to 27. veljače, kada sam uradila prvu TV najavu serije »Dear John«…
4Stiče se dojam da vam kamera »leži«. Imate li ponekada tremu?
U biti sam ja veliki tremaroš, ali to uvijek uspijem vješto skriti.
4»Hit depo« koji vodite (skupa s H. Bangourom) vrlo je gledana emisija na HRT-u, urađena po visokim MTV standardima.
»Depo« je emisija koju godinama radim, vrlo ležerna u svojoj koncepciji neposrednog kontakta sa gledateljima koji su uvelike mlađeg starosnog uzrasta. Ne želimo ništa pametovati, već jednostavno u predviđenih sat i pol pružiti što više dobre glazbe uz obilje informacija koje idu uz nju.
4Sličnost s MTV izdanjima daruje vam titulu prve hrvatske Vee-Jay (TV disc jokey)?
Pa, da. Na neki način mi smo odradili taj »klinički« dio posla, kada smo postavili odeređene standarde u pripremi prezentiranja programa aktualne urbane glazbe. U svakom slučaju MTV je veliki uzor u vođenju, iako oni rade nasnimavani program, dok smo mi full uživo.
4Obzirom da ste majka malodobnog Lovre, kako uspijevate »zamiksati« obiteljske i profesionalne obveze?
Na svu sreću moje profesije ne dijelim užurbanu svakodnevicu skupa s klasičnim primjerom suvremene poslovne žene koja juri s djetetom u vrtić, pa na posao… Moje obveze nisu toliko vezane za klasičnu vremensku zarobljenost, jer naša emisija ide navečer. Istina tu i tamo postoje neke festivalske obveze, poput »Dore«, »Porina« i sl., ali onda u pomoć uskače »baka servis«. Priznajem, da mi je u obavljanju obiteljskih obveza mnogo lakše nego mnogim zaposlenim ženama.
4Leži li Vam bolje mikrofon ili kuhača. Što volite kuhati?
Vidite, ove naše kolegice iz uvjetno govoreći »starije« generacije (Željka Fattorini, Helga Vlahović, Vesna Spinčić-Prelog) sve su to, uz profesionalne televizijske obveze, izuzetne domaćice, koje sjajno kuhaju. Ja vam imam jedno jedanaest kuharica, jer mi ih svi koji me vole i poznaju redovito kupuju, ali iskreno govoreći nisam baš velika zaljubljenica u kuhanje. Što se tiče kuhinjskog repertoara znam uglavnom spremiti skoro sve, ali uvijek primat dajem nekim »brzopoteznim« stvarima…
4A muž? Što on kaže na medijski život svoje supruge?
Nema tu nikakva problema obzirom da je Šime (Vlajki) također u medijskom biznisu, i upoznat je sa svim zakonitostima javnog života. On je zaposlen u Vjesniku gdje vodi marketing, i u biti njemu je mnogo teže nego meni, jer on radi u dnevnom listu u kojemu je stalna napetost ispunjenja svakodnevnih zadaća. Povrh svega, on uopće nije patrijahalni tip.
4Sportski komentatori ne bi (u pravilu) smjeli navijati ni za jednu momčad. Smiju li glazbeni voditelji imati svoje ljubimce. Tko su vaši glazbeni favoriti?
Prije svega volim urbano usmjerenje, ali nisam nikakva »reperica«. Od naših volim poslušati »Hladno pivo«, »Majke«, »Jinkse«, dok su inozemni favoriti prije svih »Rolling Stonesi«, »MC« i svaka glazba koja posjeduje nekakav ritam i energiju koja pokreće…
4Približava se ljeto, gdje ćemo Vas gledati tokom vrućih dana srpnja i kolovoza?
Još uvijek nisam dobila nikakve precizne informacije, uglavnom se poput svih informiram iz dnevnog tiska o predstojećim ljetnim projektima HRT-a. Kako nisam direktno prisutna na kolegijima, ne bih znala točno odgovorti, ali je sigurno da će biti nekih ljetnih programa koji će ponuditi uobičajeni ljetni image. Malo glamoura, dobre glazbe i egzotičnih lokacija s našeg lijepog mora.
4Malo je poznato da i Vi imate vojvođanskih korijena?
Točno. Imam rodbine u Bajmoku kraj Subotice.                                                  g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika