Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljeto - vrijeme blockbustera (1.)

Proljeće je pravo vrijeme da najavimo aktualne ljetnje filmske hitove. Krećemo po abecednom redu i u narednih mjesec dana preporučićemo one  filmove od kojih se očekuje dobra zarada i, ujedno, rekordna gledanost.

AGA­INST THE RO­PES
Meg Ryan, u, za nju, netipičnoj drami, glumi Jackie Kallen, koja je bila prva menadžerica u povijesti profesionalnog boksa. Film prati njen težak put da uspe u muškom poslu i napravi od James Toneya (Omar Epps) svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji.

AME­RI­CAN PIE 3:
AME­RI­CAN WEDDING
Treći dio serijala »Američke pite« se dešava oko svadbe dva junaka iz prethodnih dijelova (Jason Biggs i Alyson Hannigan). Skoro svi članovi originala se vraćaju za ovaj film, izuzimajući sada već u art-filmovima afirmiranu Menu Suvari.
AN­GER MA­NA­GE­MENT
Komedija u kojoj povučeni biznismen Dave Buznik (Adam Sandler) biva greškom optužen za nasilje i mora se podvrgnuti terapiji za suzbijanje bijesa. Problem je što i njegov terapeut (Jack Nicholson) djeluje kao neko komu bi ta terapija bila potrebna. Opet Oscar...



BAD BOYS 2
Nastavak uspješne akcije iz ‘95. u produkciji Jerry Bruckheimera, sa dva glumca koje je prvi dio proslavio. Mike Lowrey (Will Smith) i Marcu Burnett (Martin Lawrence) su dva policajca iz Miamija koji odlaze u London izvući Burnettovu sestru iz problema koje ima sa tamošnjom mafijom. Vratolomije i efekti.

BRU­CE ALMIGHTY
Jim Carrey igra Brucea, čovjeka koji stalno krivi Boga za sve loše što mu se dešava, dok mu jednog dana Bog ne da šansu da za 24 sata bude bolji od njega ili će vratiti svijet u Mračno Doba. Režiser filma je Tom Shadyac (Ace Ventura 1 i 2).

BUF­FA­LO SOL­DI­ERS
    Kontroverzno ostvarenje o američkim vojnicima stacioniranim u Berlinu, neposredno prije pada Berlinskog zida 1989. godine, kojima su glavne zanimacije tuče, alkohol, trgovina drogom i oružjem. Jedan od vojnika (Joaquin Phoenix), koji manipulira svojim nadređenim (Ed Harris), se sprema za veliki (‘droga za oružije’) posao, u trenutku kada u bazu dolazi novi pukovnik (Scott Glenn) sa svojom kćeri (Anna Paquin). I eto romanse.
BUL­LET­PRO­OF MONK
    Akcija koja prati izbjeglicu iz Hong Konga koji u San Francisku traži čuvenog kung-fu majstora da mu pomogne u oslobađanju njegove zarobljene obitelji. Ova akcija je rađena po stripu iz 1993., a glume Chow Yun Fat i Seann William Scott.

CA­BIN FE­VER
    Najskuplji film indie studija Lion’s Gate. Ovaj horor govori o grupi koledž diplomaca koji odlaze na izlet u šumu, u namjeri da se zadnji put lijepo provedu prije odlaska u svijet odraslih. Jedna djevojka iz grupe će ubrzo oboljeti od neobične bolesti i ostatak grupe će je zaključati u kolibu u šumi i početi međusobnu borbu želeći se zaštititi od eventualne zaraze. Kao 28 dana, samo još skuplje.
CHAR­LIES AN­GELS 2:
FULL THROT­TLE
    Nastavak chick akcije iz 2000. »Čarlijevi Anđeli« ovoga puta jure za irskom mafijom, koja se dokopala liste ljudi koji su pod programom zaštite svijedoka, želeći ih likvidirati. Anđele opet glume Cameron Diaz, Lucy Liu i Drew Barrymore. Bill Murraya je zamenio Bernie Mac, a glavni je negativac Demi Moore. I inače.

DA­RE­DE­VIL
    Ekranizacija Marvelovog stripa o advokatu Mattu Murdochu (Ben Affleck), koji je izgubio vid nakon saobraćajne nezgode, ali su mu zbog toga pojačana ostala čula. On postaje superheroj - Daredevil i kreće u borbu protiv glavnog kriminalca grada Kingpina (Michael Clarke Duncan). Djevojku igra Jennifer Garner. Dok čekamo Spidermen 2.

DOWN WITH LO­VE
    Radnja se dešava šezdesetih godina prošlog stoljeća i prati ljubavnu priču između spisateljice bestselera (Renee Zellweger) i novinara/plejboja (Ewan McGregor). Cijeli film je sniman u Technicolor tehnici šezdesetih da bi mu se dao retro izgled. Producenti su Bruce Cohen & Dan Jinks (»Americka lepota«), a režiser je Peyton Reed (»Bring It On«). Retro je in. 

DRE­AM­CATCHER
    Film rađen po romanu Stephena Kinga, a znamo kako prolaze takvi filmovi... Radnja se odvija u Maineu gde četvorica prijatelja, kao i specijalne jedinice Američke vojske, pokušavaju da spriječe širenje vanzemaljske bolesti, prouzrokovane padom NLO-a. Igraju Morgan Freeman, Thomas Jane, Tom Sizemore…                                    g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika