Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pred­sjed­nik ne že­li iz­van­red­nu skup­šti­nu

U prostorijama Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini 9. svibnja održan je sastanak članova odbora Subotičke podružnice DSHV-a, Mjesnih odbora, članova Vijeća i Predsjedništva iz Subotičke podružnice. Četrdesetak okupljenih konstatiralo je, stoji u priopćenju izdatom nakon sastanka, kako »iako su Predsjedništvo i Vijeće DSHV-a donijeli odluku da se održi izvanredna godišnja skupština, na kojoj bi se na dnevnom redu našlo izglasavanje nepovjerenja predsjedniku stranke, a koja je bila zakazana za 31. ožujka, i nije održana zbog izvanrednog stanja u Republici, predsjednik DSHV-a i poslije toga nije zakazao sjednicu Predsjedništva stranke radi određivanja novog datuma. To nije učinio iako je dobio zaključak Subotičke podružnice u kojemu se traži održavanje te sjednice radi zakazivanja izvanredne skupštine«.
    U priopćenju dalje stoji: »U međuvremenu, od donošenja odluke Predsjedništva i Vijeća, predsjednik DSHV-a pokušao je odlukom Predsjedništva anulirati odluku Predsjedništva i Vijeća. Iako to po Statutu nije moguće činiti, on je to pokušao u dva maha sazivanjem Predsjedništva. Posebno želimo istaći, da predsjednik u proteklom razdoblju nije našao za normalno da svoje makar i najbliže suradnike obavijesti o pozivu iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, nego je skupa sa Slavenom Dulićem otišao u Veleposlanstvo, te tako ni Predsjedništvo, niti najbliži suradnici nisu saznali o čemu je tamo bilo govora. Ovakvi postupci otežavaju rad stranke, koja je i inače u teškim uvjetima, kako financijskim, tako i kadrovskim. U međuvremenu predsjednik je putovao na razne sastanke a da o tome nikoga iz rukovodstva stranke nije obavijestio. Konkretno, danas smo saznali da je otputovao u Janjevo, iako je naša stranka Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.
    Smatramo da je ovako nemoguće raditi. Ako predstoje izmjene u propisu oko organizacija političkih stranaka, onda bi poslu trebalo odmah pristupiti, kako ne bismo ponovno došli u situaciju, kao što je bilo s izborom Hrvatskog nacionalnog vijeća, za koji neuspjeh smatramo da je prvenstveno odgovoran predsjednik stranke. Tražimo da predsjednik odmah zakaže sastanak Predsjedništva stranke radi određivanja datuma održavanja izvanredne skupštine radi izbora novog rukovodstva, budući da mandat dužnosnicima nije istekao.« – stoji na kraju priopćenja Subotičke podružnice DSHV-a.                                        
D.D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika