Arhiv tekstova Arhiv tekstova

De­jan Bu­ko­vac no­vi pred­sjed­nik KPZH »Šo­ka­di­ja«

SONTA – U subotu, 10. svibnja, u prostorijama župnog ureda u Sonti održana je izvanredna skupština KPZH »Šokadija« kojom je predsjedavao Andrije Ađina, a na dnevnom redu su bile izmjene i dopune Statuta te proširenje Predsjedništva.
    Naime, dosadašnji rad je pokazao da je pet članova Predsjedništva premalo, te su predložene izmjene u Statutu, kojima bi bilo omogućeno formirati Predsjedništvo od sedam članova, od kojih bi šest birala Skupština, a sedmi je, po funkciji, predsjednik novo uspostavljenog Umjetničkog odbora, kojega sačinjavaju voditelji svih sekcija. Predviđena je i promjena člana 21. kojim je reguliran status imovine u slučaju gašenja »Šokadije«. Navedeni prijedlozi usvojeni su jednoglasno, tako da je novi član Predsjedništva Stipan Lukić, član tamburaške sekcije. Odmah po završetku Skupštine održana je konstitutivna sjednica Umjetničkog odbora, na kojoj je za predsjednika ovoga tijela izabran Andrija Ađin, te tako postao i član Predsjedništva »Šokadije. U nastavku sjednice dosadašnji predsjednik Mato Zec ponudio je ostavku na tu funkciju s obrazloženjem da je iz osobnih razloga više nije u mogućnosti obnašati.
    Nakon iscrpne diskusije i više prijedloga, Predsjedništvo je jednoglasno donijelo odluku o izboru Dejana Bukovca za predsjednika, Mate Zeca za potpredsjednika, Ivana Zlatara za blagajnika, a tajnica i dalje ostaje Tereza Bukovac. Donijeta je i odluka o imenovanju Ivana Andrašića za člana Komisije za predlaganje dodjele financijske potpore hrvatskim institucija i organizacija.
I. A.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika