Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Di­na­mu der­bi

Posljednji veliki derbi hrvatskog nogometnog prvenstva pripao je Dinamu. Ovom pobjedom (3:1) zagrebački modri preuzeli su vrh 1. HNL. Hajduk je bio posve ravnopravan sve do posljednjih desetak minuta susreta dokad je rezultat bio izjednačen (1:0 Strupar, 1:1 Pralija), ali su Strupar (s još jednim pogotkom) i Zahora odveli Dinamo do možda najvrijednije pobjede u ovoj sezoni.

Košarka
Mac­ca­bi pr­vak Eu­ro­pe

Pobjednički pokal Final foura Eurolige, koji se igrao od 29. travnja do 1. svibnja u Tel Avivu, pripao je domaćoj momčadi – Maccabi, koja je u finalnom susretu uvjerljivo svladala Skipper (Bologna) sa 118:74 i osvojila laskavu titulu najbolje košarkaške momčadi starog kontinenta. Treće mjesto osvojila je momčad CSKA pobjedom (97:94) nad Montepaschiem (Siena).

Vaterpolo
Pri­mor­je i Ja­dran (HN)
na Fi­nal fo­u­ru

Hrvatska (Primorje) i SCG (Jadran) imat će predstavnike na Final fouru vaterpolske Eurolige, koji će se igrati 28-29. svibnja u Budimpešti, dokazujući supremaciju ovog sporta na našim prostorima. Protivnik Primorju bit će domaći Honved, dok će se Jadran za finale boriti protiv ruskog Šturma 2002.

Tenis
Ro­bre­do, Da­vi­den­ko,
V. Williams i Jan­ko­vić

Španjolski tenisač Robredo pobjednik je finala ATP turnira u Barceloni (990.000 Eura) u kojem je svladao Gaudia (6:3, 4:6, 6:2, 3:6, 6:3).
Rus Davidenko osvajač je ATP turnira Munchen (375.750 Eura), gdje u finalu bio bolji od Verkerka (6:4, 7:5).
Amerikanka Venus Williams uvjerljivo je osvojila WTA Varšavu (585.000 Eura) pobjedom protiv Kuznjecove (6:1, 6:4).
Jelena Janković, tenisačica SCG, osvojila je WTA Budimpeštu (110.000 Eura) svladavši u finalu Suhu (7:6, 6:3).

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika