Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U Egi­pat po svjet­ske bo­do­ve

Talentirana, mlada tenisačica sa sjevera Bačke Jelena Rajić (1987.) nedavno je zakoračila u životno punoljetstvo i poslije uspješne juniorske karijere, koju su obilježila dva naslova šampionke države do 16 i 18 godina, sada nastoji pronaći svoje mjesto na svjetskoj seniorskoj ljestvici najboljih igračica. Na putu do što boljeg plasmana čekaju je brojni profesionalni turniri i važni bodovi koji se moraju osvajati na njima. Tijekom ovog mjeseca slijede sljedeće tri nove šanse u dalekom Egiptu, gdje će Jelena na ITF turnirima, koji se igraju za nagradni fond od 10.000 američkih dolara, pokušati poboljšati svoj bodovni konto.
4Gdje će se igrati turniri egipatske turneje?
U pitanju su tri ITF turnira od 10.000 $. Prvi će se igrati u Gazi, potom slijedi natjecanje u Al Mensouriju i na koncu u glavnom gradu Kairu.
4Što očekujete od idućih nastupa i kako ste se pripremali?
Nažalost, nisam potpuno spremna jer sam tijekom proteklog tjedna imala jaku virozu propraćenu visokom temperaturom, pa sam morala nekoliko dana mirovati. Povrh svega, iako sam službeno registrirana za beogradsku Crvenu zvezdu, treniram samostalno u Subotici bez adekvatnog trenerskog nadzora. U pripremanju za ove turnire najviše sam sparingovala s Brankom Bojović, također profesionalnom igračicom i trenerom mlađih selekcija u TK »Spartak« iz Subotice.
4Ulaskom u godine punoljetstva juniorska konkurencija ostaje dio sportskih uspomena. Koje trofeje biste izdvojili kao najvrednije potvrde dugogodišnjeg treniranja tenisa?
U prvom redu to bi bile titule državne prvakinje u konkurencijama do 16 i 18 godina, ali i svojevremeno 20. mjesto na europskoj ljestvici najboljih juniorki do 16 godina.
4Koji bi susret izdvojili kao posebno drag iz juniorske konkurencije?
Bio bi to susret u Mariboru, koji sam uspjela »preokrenuti« iz izgubljenog rezultata od 6:2, 5:1 za moju protivnicu, kada sam prvo spasila već izgubljeni drugi set, a i meč, dobivši ga sa 7:6, a potom dobila i odlučujući treći set istim rezultatom.
4Tko Vam je igrački uzor od tenisačica današnjice?
Prije svih to bi bila Amerikanka Lindsay Davenport, trenutačno prva igračica svjetske ranking ljestvice, čija mi se igra najviše dopada.
4Što biste izdvojili kao svoje najbolje oružje u borbi za svjetske bodove, a što bi sveželjeli  popraviti u svojoj igri?
Moj najjači udarac je jamačno oduvijek bio forehand, a u budućnosti bih, naravno, u znatno boljim uvjetima rada, željela što više unaprijediti volej udarce.
4S kakvim reketima trenutačno igrate?
Dunlop.
4Što je još, osim tenisa, u Vašim planovima bliske budućnosti?
Pokraj redovitog treninga trenutačno završavam srednju školu za njegu i ljepotu, a poslije bih željela studirati i igrati tenis na nekom od koledža u SAD.                        g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika