Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Lju­bi~i} iz­bo­rio Ma­sters

Poslije Željka Franulovića i Gorana Ivaniševića, Ivan ljubičić je postao treći Hrvat koji je izborio nastup na završnom natjecanju najboljih tenisača svijeta. Tijekom cijele godine svi tenisači igraju brojne ATP turnire, osvajajući trofeje i poene koji na koncu godine označavaju finalni plasman u tekućoj sezoni. Prvih osam tenisača u 2005. godini su: Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Guilermo Coria, Nikolaj Davidenko i Ivan Ljubičić – kao osmi sudionik završnog natjecanja, koje će se igrati od 13. do 20. studenoga u Shangaju.

Jo{ jed­no ve­li­ko fi­na­le

Na odlučujućem, završnom ATP turniru iz Masters serije, koji se igrao protekloga tjedna u pariškom Bercyju (2.028.500 eura) i koji je odlučivao o preostalim sudionicima budućeg Mastersa u Shangaju, Ivan Ljubičić je, ponovno, pružio fantastične igre i zastao tek u finalnom susretu protiv Čeha Berdicha (3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 4:6). Unatoč porazu u samoj završnici Ljubi kao utjeha ipak ostaje najveći uspjeh karijere i plasman među »osam svjetskih veličanstvenih«.

Odbojka
Tre}i po­raz Mla­do­sti

Odbojkašice zagrebačke Mladosti poražene su i u trećem susretu Lige prvakinja, te se trenutačno nalaze na posljednjem mjestu tablice u svojoj skupini. Ovog puta su od njih bile bolje protivnice iz Azerbajdžana iz kluba Azerail, koje su slavile s 3:1 na zagrebačkom parketu. Sljedeći susret Mladost igra 30. studenoga u talijanskoj Perugi.

Rukomet
Za­greb u osmi­ni fi­na­la

Pobjedom protiv Schaffhausena (30:23) rukometaši Zagreba su izborili plasman u osminu finala Lige prvaka. Na tablici trenutačno vodi španjolski San Antonio s osam bodova, drugi su Zagrepčani sa sedam, uz prednost od četiri boda ispred trećeplasirane momčadi Schaffhausena.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika