Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Rukomet
Hr­vat­ska ~etvr­ta na Su­per­ku­pu

Poslije dvije pobjede i plasmana u polufinale Superkupa koji se igrao prošlog tjedna u Njemačkoj, rukometaši Hrvatske izgubili su obje utakmice u nastavku natjecanja najboljih svjetskih reprezentacija. Prvo je Francuska bila bolja (33:26) u susretu za plasman u finale, a potom su se Rusi revanširali za poraz u prednatjecanju i slavili u duelu za treće mjesto (35:33). Titulu najbolje momčadi i pokal Superkupa osvojila je reprezentacija Švedske pobjedom nad Francuskom (29:22).

Vaterpolo
@dri­jeb Eu­ro­li­ge

Prema obavljenom ždrijebu u Budimpešti za novu sezonu u Euroligi, Mladost (Zagreb) će igrati u skupini A skupa s Possilipom (Ita), Honvedom (Mađ) i Spandauom 04 (Njem). Dubrovački Jug natjecat će se s Marseillesom (Fra), Vasasom (Mađ) i Olympiakosom (Grč) u skupini B. Predstavnici SiCG – Partizan i Jadran iz Herceg Novog igrat će u skupini C: Barcelona (Špa), Savona (Ita) i Ethnikos (Grč), te skupini D: Pro Recco (Ita), Šturm (Rus) i Barceloneta (Špa). Prva dva mjesta vode u završnicu natjecanja.
Tenis
Lju­bi~i} sve bli`i Ma­ster­su

Poslije otkaza Marata Safina, koji je u mnogome povećao šanse Ivana Ljubičića da po prvi puta zaigra na završnom natjecanju osam najboljih tenisača u protekloj godini i postane drugi hrvatski tenisač poslije Gorana Ivaniševića kojemu je to pošlo za rukom, sve su aktualnije »priče« i o moguća dva nova otkaza. Naime, najbolji svjetski tenisač Roger Federer se još uvijek oporavlja od neugodne povrede ligamenata stopala, dok bi Lleyton Hewitt, koji očekuje prinovu u obitelji, mogao otkazati ukoliko se termin rođenja njegovog djeteta poklopi s vremenom održavanja turnira u Šangaju (13.-20. studenoga).

Odbojka
Mla­dost bez po­bje­de

Odbojkašice zagrebačke Mladosti startale su s dva poraza i bez osvojenog seta u svojoj skupini Lige prvakinja. U uvodnom susretu, na svom terenu, poražene su (0:3) od Tenerifa (Španjolska), dok je s istim rezultatom Calisia bila bolja na svom parketu u Poljskoj. Sljedeći susret, kao domaćin, Mladost će igrati protiv Azeraila iz Azerbajdžana.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika