Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Formula 1
4 x Schu­mac­her

Poslije 4. utrke sezone vožene za VN San Marina na stazi Imola i 4. uzastopne pobjede Njemca Michaela Schumachera, aktualnog šampiona i rekordera u F1, postavlja se pitanje daljnje napetosti u oktanskom cirkusu najbržih bolida. »Schumi« pobjeđuje na svim stazama i kontinentima, ovo je bila prva ovosezonska utrka na europskom tlu, i već na sljedećoj utrci na stazi u Barceloni ostaje nam da vidimo je li pobjedničko postolje rezervirano isključivo za njega ili će netko drugi obraniti čast ostatka F1 karavane.
Poredak utrke: M. Schumacher 1.26:19.670, J. Button + 9,702, J. P. Montoya + 21.617

Tenis
Bel­gi­ja – Hr­vat­ska 3:2

U prvom kolu ovogodišnje sezone u Svjetskoj skupini Federation cupa, Belgija je, iako oslabljena neigranjem najbolje igračice svijeta Justine Henin-Hardene, bila bolja od Hrvatske. Kim Clijsters je bila ipak prejaka za Jelenu Kostanić (6:1, 4.6, 6:1) i Karolinu Šprem (6:1, 6:3), dok je odlučujući treći poen za konačnu pobjedu donijela veteranka Callens pobjedom nad Kostanić (6:2, 3:6, 6:4). Jedinu singl pobjedu ostvarila je Šprem protiv Flipkens (6:2, 6:0), uz utješni poen iz dubla Jurak, Majoli protiv Flipkens, E. Clijsters (6:4, 6:1)
Ultimate fight
Cro cop no­ka­u­ti­ran

Najbolji hrvatski borac Mirko »Cro cop« Filipović poražen je u prvom kolu Grand Prix turnira »Total Elimination« u ultimate fightu koji se održao prošlog vikenda u japanskoj Saitama Areni. Amerikanac Kevin Randleman okončao je borbu nokautom u prvoj rundi, izbacivši Filipovića iz daljnjeg natjecanja.

Nogomet
Bar­ce­lo­na kra­ljev­ski
u Ma­dri­du

Diljem nogometne Europe igra se mnogo derbija, ali španjolski duel mega divova Barcelone i Real Madrida zasigurno je jedan od najvećih. U nedjeljnoj večeri »nogometni vanzemaljci« iz kraljevskog Reala »prizemljeni« su na svom madridskom travnjaku »Santiago Bernabeu« od strane najvećeg rivala, Barcelone predvođene Ronaldinhom i Davidsom. Pobjedničke golove za katalonce postigli su Kleuvert i Xavi poslije genijalnog lob dodavanja  dugokosog brazilca, dok je gol za domaću momčad postigao Solari.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika