Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


Nogomet
Sen­za­ci­ja u Iva­ni}-gra­du

Drugoligaš Naftaš Ivanić načinio je svojevrsnu senzaciju eliminirajući zagrebački Dinamo (3:2) u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Trenutačno najjača hrvatska momčad, koja uvjerljivo vodi na tablici 1. HNL, doživjela je neugodno iznenađenje u obližnjem Ivanić-gradu i poslije blijede igre i tri primljena zgoditka eliminirana je iz daljnjeg natjecanja. U ostalim susretima nije bilo većih iznenađenja i favoriti su se plasirali u četvrtinu finala u kojem će, poslije obavljenog ždrijeba, igrati još i Hajduk, Varteks, Slaven B., Rijeka, Osijek, Kamen I, dok je jedina momčad iz nižeg ranga trećeligaš Vinogradar.

Pride
Po­bje­da Cro-Co­pa

U svojoj prvoj borbi poslije neuspjelog pohoda na tron svjetskog prvaka, Mirko Cro-Cop Filipović je zabilježio pobjedu protiv američkog borca Josha Barnetta. U dosta izjednačenoj borbi pred prepunom Saitama arenom u Tokiju, Cro-Cop je zabilježio svoju sedamnaestu pobjedu u karijeri nakon jednoglasne odluke sudaca. Sljedeću borbu Filipović će imati na Staru godinu protiv Novozelanđanina Marka Hunta.
Tenis
Mi­ja~ika u fi­na­lu Du­brov­ni­ka

Mlada hrvatska tenisačica Ani Mijačika zabilježila je veliki uspjeh plasmanom u finale ITF teniskog turnira u Dubrovniku (10.000 $) u kojemu je od nje bila bolja Obrež rezultatom 6:1, 7:5. Na istom natjecanju sudjelovala je i Subotičanka Birkaš, koja je poražena u drugom kolu.

Rukomet
Te`ak po­raz Za­gre­ba

U 4. kolu lige prvaka (skupina G) rukometaši Zagreba uvjerljivo su poraženi od Španjolskog kluba San Antonio (31:15) u dosad najslabijoj partiji ove sezone. Poslije ovog rezultatskog debakla »Zagrebaši« su prepustili prvo mjesto Španjolcima (6) i sada su na drugom mjestu s 5 bodova iz četiri susreta.

Vaterpolo
Ja­dran pro{ao kva­li­fi­ka­ci­je

Na kvalifikacijskom turniru kupa LEN, kojemu je Split bio domaćin od 21-23. listopada, domaći vaterpolisti Jadrana su sa sve tri pobjede (Bayer 15:7, Panionis 11:10 i Marivpolj 11:6) izborili nastavak natjecanja. Druga dva hrvatska predstavnika Medveščak i Primorje na turnirima u Monacu i Istanbulu nisu uspjeli osigurati prolaz dalje.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika