Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mag­ne­ti ko­ji li­ječe

Subotičanin Rudolf Vojnić Tunić zasigurno je, još uvijek, široj javnosti nepoznat, ali njegovi izumi na polju magnetoterapije već su poznati i priznati na europskom i svjetskom nivou. Za svoja dostignuća prošle godine nagrađen je »Poveljom Minisatrstva za znanost Republike Mađarske »Genius 2004«, osvojio je i srebrnu medalju »Genius 2004« u Budimpešti, kao i zlatnu medalju »Mihajlo Pupin« u Beogradu, srebrnu medalju na »Tesla festu 2003«. Dugogodišnji izumiteljski rad je pratilo i znanstveno usavršavanje, te je u Novom Sadu doktorirao na polju magnetoterapije, što mu je u mnogome pomoglo u usavršavanju svih patenata s kojima je pomogao tisućama izlječenja željnih pacijenata.
4Kakav je status alternativne medicine kod nas?
Nažalost, još uvijek se ovdje alternativnim načinima liječenja ne posvećuje dovoljna pažnja, niti se priznaje zvaničan status. Tradicionalna medicina je u rukama države koja ima izravni interes, baš kao i proizvođači lijekova, i svi skupa predstavljaju jake i dominantne lobije. Ali, i pokraj svega na Zapadu alternativna medicina sve više osvaja »svoj« prostor, zahvaljujući prije svega odličnim rezultatima prilikom izlječenja oboljelih osoba i sada je to već ozbiljnih 40 posto u korist »alternativaca«.
4Koje su oblasti kojima se Vi praktički bavite?
U prvom planu svog djelovanja na oboljele osobe bavim se magnetoterapijom i bioenergijom, uz primjenu sugestivnih terapija koje se koriste kod određenih psiholoških poremećaja. Moram odmah reći da se u velikom broju slučajeva meni obraćaju ljudi koji su već isprobali brojne tradicionalne medicinske metode, ali su poslije neuspješnih liječenja poželjeli isprobati i alternativnu medicinu. Magnetoterapijom radim na rješavanju bola, putem magnetnog djelovanja na bolna mjesta.
4O kakvim se magnetima radi i kako oni djeluju na bolna mjesta?
Radi se o keramičkim, slojnim magnetima, koje ja osobno izrađujem na temelju višegodišnjih izučavanja na polju elektromagnetizma i elektrotehničke struke kojom sam se godinama bavio. Ovi magneti, što je iznimno važno napomenuti, nisu nikakvi željezni ili čelični, oni ne puštaju nikakvu kemiju, niti oksidiraju i kao takvi nemaju nikakve kontraindikacije. Konkretno, ukoliko nekog zaboli kralježnica na određeno mjesto (na križa) se stavi jedan mali magnet (keramički prsten) promjera 15 milimetara, jačine 500 Gausa, koz taj mali magnet prolazi magnetna energija koja terapijski djeluje na vegetativni sustav. Magnetna energija opušta krvne žile (kapilare), što dovodi do prokrvljavanja i čišćenja od toksina koji su tijekom perioda boli ovladali tim mjestom. U samo jednom danu korištenja dolazi do znakovitog smanjenja bolova (i do 90 posto), jer nervi postaju sprovodniji i samim time dolazi do potrebitog opuštanja ukočenog dijela. Ovo nije nikakvo agresivno liječenje, naprotiv, u pitanju je čista, humana terapija.
4Pokraj liječenja boli, postali ste nadaleko poznati i po liječenju ženske neplodnosti. Kako Vam to uspijeva, poglavito kada su u pitanju slučajevi dugodišnjeg, neuspješnog liječenja tradicionalnim medicinskim metodama?  
Evo, prije dva dana se rodila 154-vrta bebica, ovdje u Keru (dio Subotice), koja je došla na svijet zahvaljujući djelovanju mog biomagnetnog pojasa, čija je primarna namjena saniranje osnovnih uzročnika ženskog steriliteta. Odmah želim naglasiti kako uredno vodim evidenciju svih osoba koje su rodile uz pomoć primjene ove metode, jer je poznata sumnjičavost klasične medicine i ustaljeni komentar kako je sve to slučajno. Ovako imam već »154 slučaja«…
4Konkretno u čemu se sastoji primjena vaše metode?
Kod osoba koje imaju problema sa sterilitetom se primjenjuje biomagnetsko djelovanje putem nošenja specijalnog pojasa, koji je vrlo jednostavan za nošenje i veže se ispod pupka, točnije usmjeri na predio jajnika. On se nosi ispod odjevnih predmeta, a sastavljen je od potpuno prirodnih materijala u kojima se nalazi sedam magnetnih čipova. Da bi se postigao efekt njegovog djelovanja, mora se nosti 2-4 mjeseca, svakodnevno od 5-8 sati dnevno, neovisno od doba dana ili noći. Pojednostavljeno govoreći radi opet o relaksacionom, opuštajućem utjecaju »unutra«, ali ima još nešto. Kada se magnetno djeluje na reproduktivni sustav, događa se da »magnetizirana krv«, što je, naglašavam, potpuno humano, izaziva efekt vezivanja kisika hemoglobinom za 0,5 posto više i dobivamo tzv. banjski efekt i bez odlaska u specijalizirana lječilišta. Proteklih godina bilo je više od 50 žena koje su išle na izvantelesnu oplodnju, ali su uspjele roditi tek nakon primjene i korištenja ovog pojasa.      
                                                              g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika