Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Natječaj

Temeljem članka 15. Odluke o ustanovama i programima u oblasti kulture za koje se osiguravaju sredstva u proračunu Autonomne Pokrajine Vojvodine (»Sl. list APV«, broj 11/2004), Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu

raspisuje

N A T J E ^ A J

za sufinanciranje programa i projekata u oblasti vrhunskog profesionalnog suvremenog
umjetničkog stvaralaštva u AP Vojvodini u 2006. godini

Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu sufinancirat će u 2006. godini programe i projekte profesionalnih ustanova, nevladinih organizacija, udruga, neformalnih skupina i samostalnih umjetnika, koji potiču suvremeno umjetničko stvaralaštvo, primjenu novih tehnologija i novih medija, eksperimentalne i alternativne smjerove i istraživanja i time pridonose razvoju vrhunskog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva u oblasti glazbene, glazbeno-scenske, likovne, kazališne, filmske i književne umjetnosti u AP Vojvodini, i to:

multimedijalne glazbene, glazbeno-scenske, likovne, kazališne, filmske i književne projekte (istraživanja, radionice, programi edukacije, performansi, instalacije, i drugo);
organiziranje manifestacija pokrajinske ili više razine (festivali, kolonije, susreti i sl.);
realizaciju trajnih zapisa muzičkih i muzikoloških djela klasične, etno i suvremene glazbe autora u AP Vojvodini;
održavanje skupnih i monografskih retrospektivnih izložbi i likovnih kolonija koje njeguju specifične i suvremene tehnike u likovnom izrazu.
Opći uvjeti natječaja

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju isključivo registrirane profesionalne ustanove, nevladine organizacije, udruge, neformalne skupine i samostalni umjetnici na teritoriju AP Vojvodine, koji svojim vrhunskim umjetničkim stvaralaštvom pridonose razvoju kulture i umjetnosti u AP Vojvodini.
Prijava na Natječaj podnosi se na obrascu Upitnika za sufinanciranje programa i projekata u kulturi u 2006. godini Pokrajinskog tajništva za obrazovanje i kulturu, uz koji se prilaže ostala neophodna dokumentacija.
Navedeni Upitnik je sastavni dio Natječaja i može se dobiti u Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu, drugi kat, soba 31 ili na web adresi Tajništva: www.psok.org.yu.
Prijave na Natječaj podnose se od dana objavljivanja konkursa do 21. studenoga 2005. godine Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu – Sektor za kulturu, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21108 Novi Sad (telefon: 021/457-103, 456-016), putem pošte ili osobno na Pisarnici pokrajinskih tijela uprave u zgradi Izvršnog vijeća AP Vojvodine.
Prijave koje se dostave nakon navedenog roka, i s nepotpunom dokumentacijom, prijave poslane putem faksa ili elektronske pošte, nepotpisane i neovjerene prijave, kao i prijave korisnika kojima je Pokrajinsko tajništvo prethodnih godina dodijelio sredstva za sufinanciranje programa i projekata, a koji nisu podnijeli izvješće o njihovoj realizaciji neće biti razmatrane.
Natječajna dokumentacija se ne vraća.
Iznos sredstava za Natječaj će biti opredijeljen nakon usvajanja proračuna Tajništva za 2006. godinu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika