Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Natječaj

Temeljem članka 15. Odluke o ustanovama i programima u oblasti kulture za koje se osiguravaju sredstva u proračunu Autonomne Pokrajine Vojvodine (»Sl. list APV«, broj 11/2004), Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu

raspisuje

N A T J E ^ A J

za snimanje kratkometražnih igranih, dokumentarnih, dokumentarno-igranih
 i animiranih filmova u AP Vojvodini u 2006. godini

Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu sufinancirat će proizvodnju kratkometražnih igranih, dokumentarnih, dokumentarno-igranih i animiranih filmova koji pridonose razvoju kinematografije Autonomne Pokrajine Vojvodine a koji su:
od posebnog značaja za razvoj filma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini,
predstavljaju vrhunski umjetnički doprinos u oblasti umjetničkog stvaralaštva u sadržajnom i umjetničkom pogledu
koji pridonose afirmaciji mladih stvaralaca, koji svojim suvremenim filmskim izrazom pridonose unapređivanju kulturnog života i stvaralaštva u oblasti kinematografije,kojima se ostvaruje razvoj novih tehnologija, alternativnih smjerova i istraživanja u oblasti filmske umjetnosti,filmovi s tematikom Vojvodine namijenjenih prvenstveno za kino prikazivanje.

Opći uvjeti natječaja

Na natječaj se mogu prijaviti organizacije čija je osnovna djelatnost proizvodnja filmova (producent)
Producent može prijaviti najviše dva dokumentarna i dokumentarno-igrana, kratkometražna i animirana filma.
Prijava na natječaj podnosi se na obrascu Upitnika za sufinanciranje dugometražnih i dokumentarnih, dokumentarno-igranih, kratkometražnih i animiranih filmova u APV za 2005. godinu Pokrajinskog tajništva za obrazovanje i kulturu, uz koji se prilaže ostala navedena dokumentacija.
Navedeni Upitnik sastavni je dio Natječaja i može se dobiti u Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu, ili na web adresi: www.psok.org.yu.
Prijave na Natječaj podnose se od dana objavljivanja natječaja do 21. studenoga 2005. godine Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu – Sektor za kulturu, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21108 Novi Sad (telefon: 021/457-103, 457-513), putem pošte ili osobno na Pisarnici pokrajinskih tijela uprave u zgradi Izvršnog vijeća AP Vojvodine.
Prijave koje se dostave nakon navedenog roka, prijave s nepotpunom dokumentacijom kao i prijave korisnika kojim je Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu dodijelilo sredstva za sufinanciranje snimanja dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova a koji nisu podnijeli izvješće o njihovoj realizaciji neće se uzimati u razmatranje.
Iznos sredstava za Natječaj će biti opredijeljen nakon usvajanja proračuna Tajništva za 2005. godinu.

Posebni uvjeti natječaja

Pokraj popunjenog na obrascu Upitnika za sufinanciranje dokumentarnih, dokumentarno-igranih, kratkometražnih i animiranih filmova u APV za 2005. godinu za sudjelovanje na natječaju za sufinanciranje snimanja dokumentarnih, dokumentarno-igranih, kratkometražnih i animiranih filmova, potrebno je dostaviti i:

scenarij (ili sinopsis za dokumentarne filmove)
dvije recenzije,
listu autora s kratkim životopisom,
detaljan financijski plan pripreme i realizacije filma,
iznos vlastitog udjela financijskih sredstava, i
podatke o osiguranim sredstvima na osnovi udruživanja sredstava s domaćim ili stranim partnerima, donatorima, i slično.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika