Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Natječaj

Temeljem članka 15. Odluke o ustanovama i programima u oblasti kulture za koje se osiguravaju sredstva u proračunu Autonomne Pokrajine Vojvodine (»Sl. list APV«, broj 11/2004.), Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu
raspisuje

N A T J E ^ A J

za sufinanciranje programa i projekata u oblasti zaštite kulturne baštine u AP Vojvodini u 2006. godini

Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje i kulturu sufinancirat će u 2006. godini programe i projekte u oblasti zaštite kulturne baštine koje realiziraju ustanove zaštite kulturnog naslijeđa (zavodi za zaštitu spomenika kulture, muzeji, arhivi, galerije), udruženja i nevladine organizacije koje se bave zaštitom i prezentacijom kulturne baštine na teritoriji AP Vojvodine i kojima se pridonosi razvoju, istraživanju, unaprjeđivanju, osuvremenjivanju, obrađivanju i predstavljanju kulturnoga naslijeđa Pokrajine, afirmiraju suvremeni principi u oblasti zaštite kulturne baštine, pridonosi povezivanju i suradnji u oblasti zaštite kulturnoga naslijeđa i vrši edukacija o potrebi čuvanja baštine kao značajnog segmenta održivog razvoja i razvijanja demokratskih principa multikulturnog i multinacionalnog društva u Vojvodini i to:

projekte istraživanja, iskopavanja i prezentiranja arheoloških lokaliteta u AP Vojvodine;
izdavanje značajnih i vrijednih knjiga kojima se predstavlja rad ustanova zaštite od značaja za Pokrajinu, predstavlja i promovira pokretno, nepokretno i duhovno naslijeđe Pokrajine u zemlji i inozemstvu i potiče njegova zaštita, predstavljaju rezultati znanstvenih i terenskih istraživanja u oblasti zaštite kulturne baštine i vrši edukacija o potrebi čuvanja kulturnog naslijeđa;
projekte izrade ili osuvremenjivanja stalnih postavki ustanova zaštite kulturne baštine na teritoriju AP Vojvodine;
projekte suvremenih načina prezentiranja programa zaštite kulturne baštine na teritoriju AP Vojvodine u digitalnoj formi;
projekte konzerviranja i restauracije pokretnih kulturnih dobara od značaja za očuvanje baštine AP Vojvodine;
organiziranje tematskih izložbi od značaja za Pokrajinu kojima se promovira njenog kulturno naslijeđe;
projekte suradnje ustanova zaštite u AP Vojvodini radi organiziranja zajedničkih programa u zemlji i inozemstvu,
ostale projekte kojima se pridonosi istraživanju, obradi i prezentaciji kulturne baštine Pokrajine.

Opći uvjeti natječaja

Na Natječaju mogu sudjelovati ustanove zaštite kulturne baštine (zavodi za zaštitu spomenika kulture, muzeji, arhivi, galerije), udruženja i nevladine udruge koje se bave zaštitom i prezentacijom kulturne baštine s teritorija AP Vojvodine, odnosno koje prezentiraju kulturnu baštinu Pokrajine.
Prijava na Natječaj podnosi se na obrascu Upitnika za sufinanciranje programa i projekata u kulturi u 2006. godini Pokrajinskog tajništva za obrazovanje i kulturu, uz koji se prilaže ostala neophodna dokumentacija.
Navedeni Upitnik je sastavni dio Natječaja i može se dobiti u Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu, drugi kat, soba 31 ili na web adresi Tajništva: www.psok.org.yu.
Prijave na Natječaj podnose se od dana objavljivanja natječaja do 21. studenoga 2005. godine Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje i kulturu – Sektor za kulturu, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21108 Novi Sad (telefon: 021/457-103, 456-016) putem pošte ili osobno na Pisarnici pokrajinskog tijela uprave u zgradi Izvršnog vijeća AP Vojvodine.
Prijave koje se dostave nakon navedenog roka i s nepotpunom dokumentacijom, prijave poslane putem faksa ili elektronske pošte, nepotpisane i neovjerene prijave, kao i prijave korisnika kojim je Tajništvo tijekom 2005. godine dodijelilo sredstva za sufinanciranje programa ili projekata, a koji nisu podnijeli izvještće o njihovoj realizaciji, neće se uzimati u razmatranje.
Natječajna dokumentacija se ne vraća. Iznos sredstava za Natječaj će biti opredijeljen nakon usvajanja proračuna Tajništva za 2006. godinu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika