Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Lju­bi~i} osvo­jio Metz

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, pobjedom u finalnom susretu ATP turnira u francuskom Metzu (323.250 eura) nad domaćim tenisačem Monfilsom (7:6, 6:0) osvojio je drugi po redu ATP naslov u karijeri. U perfektno odigranom turniru, koji mu je donio prvi ovogodišnji naslov, poslije četiri izgubljena finala, »Ljubo« je, između ostalih, u polufinalu ponovno pobijedio Rusa Davidenka (6:1, 6:4), rivala iz poluzavršnice Davisova kupa. Francusko tlo je izgleda sretno za Ivana, koji je i svoju prvu i dosada jedinu titulu osvojio također u zemlji »galskog pijetla«.

An~i} ni­je uspio

Za razliku od kolege iz Davis kup momčadi Ljubičića koji je slavio u Metzu, Mario Ančić nije uspio pobijediti u finalnom susretu ATP turnira u Tokiju (765.000 USD). Bolji od njega, poslije spašene meč lopte koju je Ančić imao u drugom setu, bio je Južnoafrikanac Moodie (1:6, 7:6, 6:4).

Nogomet
SiCG na ko­rak do Nje­ma~ke

Nogometna reprezentacija SiCG, pobjedom protiv Litvanije u gostima (2:0), stigla je na korak do izravnog plasmana na SP u Njemačkoj 2006. godine. S nova tri boda, SiCG je i dalje prva u 7. kvalifikacijskoj skupini s 19 bodova i za potvrdu »njemačke vize« dovoljan joj je i neodlučeni ishod u posljednjem susretu protiv BiH na domaćem terenu.

Mla­di idu da­lje

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske (U-21), pobjedom protiv vršnjaka iz Švedske (1:0) izborila je prolaz u sljedeći krug (posljednji) kvalifikacija za nastup na sljedećem
Europskom prvenstvu. Zlatni pobjednički zgoditak je postigao Eduardo da Silva, nogometaš zagrebačkog Dinama.

Rukomet
Po­bje­da
Za­gre­ba

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba svladali su u drugom kolu Lige prvaka španjolsku momčad San Antonio (24.20) i zasjeli na čelo skupine G. Poslije dva odigrana kola Zagrepčani imaju tri boda, drugi je San Antonio s dva, slijede Pelister i Schaffhausen. Slijedeći susret Zagreb igrat će protiv Pelistera na domaćem terenu.

Bu­du}nost bo­lja od Pod­rav­ke

Rukometašice Budućnosti uspjele su nadoknaditi minus od šest pogodaka iz prvog susreta (22:28) i pobjedom na Podravkom od također šest pogodaka razlike (24:18) plasirale su se u Ligu prvaka. Za prolaz u elitno natjecanje najboljih ženskih klubova odlučilo je pravilo većeg broja datih pogodaka u gostima. Koprivničanke će nastaviti sudjelovanje u kupu EHF.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika