Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Natječaj

Republika Srbija – Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinsko tajništvo za propise, upravu i nacionalne manjine
Temeljem čl. 6. Odluke o proračunu AP Vojvodine za 2005. godinu (»SI. list APV« br. 32/04) a u svezi provedbe Odluke o bližemu uređivanju pojedinih pitanja službene uporabe jezika i pisama nacionalnih manjina na teritoriju AP Vojvodine (»SI. list APV« br. 8/2003), Pokrajinsko tajništvo za propise, upravu i nacionalne manjine raspisuje

NA­TJE^AJ

za raspodjelu transfernih sredstava općinama u kojima je jezik i pismo nacionalne manjine u službenoj uporabi u 2005. godini Sredstva u svoti od 2.500.000,00 dinara koristit će se za sufinanciranje projekata, vezanih za primjenu, statutom općine i grada Novog Sada utvrđene službene uporabe jezika i pisama,
a prvenstveno za:

-tiskanje dvojezičnih ili višejezičnih obrazaca koji se koriste u radu upravnih tijela i ili za druge potrebe,
-pripremu odgovarajućih kompjutorskih programa za rad u uvjetima multijezičnosti,
-troškove izrade i postavljanja ploča s nazivom državnih tijela i organizacija, naseljenog mjesta na putnim pravcima, ulica i trgova ispisanih i na jezicima nacionalnih manjina koji su u službenoj uporabi u naseljenom mjestu, općini ili gradu Novom Sadu.
Na natječaj se mogu prijaviti isključivo:
-općine i grad Novi Sad, u kojima je utvrđena službena uporaba jezika i pisama nacionalnih manjina na cijelome teritoriju ili pojedinim naseljenim mjestima, preko službi za opće i upravne poslove,
-službe mjesnih ureda naseljenih mjesta u kojima je utvrđena službena uporaba jezika i pisama ili dijelovima naseljenih mjesta u kojima u većemu broju žive pripadnici nacionalnih manjina,
-javne službe i organizacije koje obnašaju javne ovlasti koje imaju uvjeta i mogućnosti prihvaćeni posao i realizirati.
Prijava na natječaj se podnosi u dva primjerka na srpskom jeziku ili na jeziku nacionalne manjine koji je u službenoj uporabi u AP Vojvodini s naznakom za koju se namjenu sredstva traže.
Rok za podnošenje prijava je do 25. listopada 2005. godine.
Prijave se podnose osobno, predajom pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu, u prizemlju zgrade Izvršnog vijeća AP Vojvodine ili se upućuju poštom na adresu: Pokrajinsko tajništvo za propise upravu i nacionalne manjine, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16. Prijave se mogu dostaviti i fax-om na broj: 021 557-040.
Prijave se podnose isključivo na natječajnim tiskanicama, koji se mogu dobiti u Tajništvu ili skinuti s internet adrese: www.vojvodina.sr.gov.yu
Neće se uzeti u razmatranje nepravovremene ili nepotpune prijave, a nedostatak nije po upozorenju uklonjen, ili se ne odnose na natječajem predviđene namjene ili su podnesene od neovlaštenih osoba.
Korisnik se obvezuje da odobrena sredstva uporabi samo za namjene za koje su dodijeljena, a neutrošena sredstva virmanski vrati proračunu na odgovarajuću stavku Pokrajinskog tajništva za propise, upravu i nacionalne manjine: Korisnik se obvezuje da o utrošku dodijeljenih sredstava podnese izvješće a najkasnije do kraja godine.
Pokrajinsko tajništvo za propise, upravu i nacionalne manjine pridržava pravo podnositelja prijave po potrebi zatražiti dodatnu dokumentaciju, odnosno ispunjenje dodatnih uvjeta ili izađe na lice mjesta. Prijave i priložena dokumentacija se podnositeljima ne vraćaju.
Prvenstvo u raspodjeli sredstava imat će općine, organizacije ili službe koje su prethodnim natječajem za ove namjene dobili sredstva koja nisu bila dostatna da se dovrši predviđeni opseg poslova.
Rezultati natječaja se objavljuju na internetu. Tajništvo nije u obvezi obrazložiti svoje odluke. Na odluku Tajništva ne može se uložiti žalba ili neki drugi pravni lijek.

Pokrajinski tajnik dr. Tamás Korhecz

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika