Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pr­vi hr­vat­ski por­tal o sti­pen­di­ja­ma

ZAGREB – Studentski informacijski centar (SIC) u Zagrebu predstavlja svoj Internet portal www. stipendije. info namijenjen korisnicima zainteresiranim za školovanje i obrazovanje u inozemstvu i u Hrvatskoj.
    Portal je zamišljen i realiziran kao virtualni prostor na kojem će korisnici i interesenti moći saznati sve informacije o stipendijama kojima se mogu koristiti hrvatski građani, o cijeloj proceduri apliciranja za buduće stipendiste, vrijedna iskustva osoba koja su već koristila mogućnosti školovanja u inozemstvu, te korisne Internet adrese.
    Portal će biti predstavljen na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku 30. rujna 2005. u sklopu konferencije »Scholarships. info: The Role of Scholarships In Raising Academic Mobility«.
    Uspostava internetskog portala www. stipendije. info i konferencija »Scholarships. info: The Role of Scholarships In Raising Academic Mobility« dio su projekta VIRTUS – Virtual academic service: Scholarships. info. Projekt financira Europska komisija kroz program TEMPUS. Koordinator projekta je SIC – Studentski informacijski centar u Zagrebu, hrvatski partneri na projektu su: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku te Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske. Europske partnerske institucije na cijelom projektu su: Technische Universität Dresden iz Njemačke, Politecnico di Milano iz Italije te CNOUS – Centre National des Oeuvres Universitaires et Scolaires iz Francuske.
g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika