Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Haj­duk ot­ka­zao Bla`evi}u

Od nedjelje 18. rujna Miroslav Ćiro Blažević više nije trener momčadi Hajduka iz Splita, aktualnog prvaka Hrvatske. »Kap koja je prelila čašu« uslijedila je subotnjim porazomod Rijeke na Poljudu (0:1), a trenutačno 6. mjesto na prvenstvenoj tablici s mizernih 11 osvojenih bodova iz 8 odigranih susreta natjeralo je upravu »bilih« da povuče drastične rezove o otkaže daljnju suradnju s glasovitim hrvatskim trenerom.Za novog šefa struke izabran je Ivan Gudelj, trener kadetske reprezentacije Hrvatske.
Odbojka
Hr­vat­ska – SiCG 3:1

Na europskom odbojkaškom prvenstvu za žene reprezentacija Hrvatske, ujedno i domaćin ovog summita najboljih selekcija starog kontinenta, uvjerljivo je svladala reprezentacija SiCG (3:1) i zabilježila svoju prvu pobjedu na šampionatu. S ovom pobjedom Hrvatice su se ponovno vratile u krug reprezentacija koje bi mogle izboriti plasman u nastavak natjecanja i borbu za medalje.

Nogomet
1.000 gol Di­na­ma

Uvjerljivu pobjedu (0:4) na gostovanju kod gradskog rivala Zagreba, momčad Dinama je začinila i svojim tisućitim golom na susretima 1. HNL. Ime brazilskog nogometaša Etto-a, inače pridošlice u Kužeovu ovogodišnju momčad, ostat će zauvijek upisano u povijesti »modrih« kao strijelca ovog vrijednog jubilarnog prvenstvenog zgoditka.

Jedrenje
Klja­ko­vi} Ga{pi} svjet­ski
ju­ni­or­ski pr­vak

Mladi hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić okitio se titulom svjetskog juniorskog prvaka u klasi Finn na SP koje je proteklog tjedna održano u Moskvi. U seniorskoj konkurenciji novi prvak svijeta zauzeo je solidno 18. mjesto, nagovijestivši da je pred njime lijepa jedriličarska budućnost.
Košarka
Fan­ta­sti~na se­ri­ja 32:0

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u pobjedi protiv Turske (80:67) napravila nezapamćenu koš seriju od 32 uzastopna pogotka i uspješne obrane vlastitog koša u trajanju od punih 11 minuta, što odavno nije viđeno na velikim košarkaškim smotrama. Najzaslužniji za ovaj svojevrsni »rekord«, prije svih, bili su Giriček, Popović, Planinić i Vujčić.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika