Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Voj­vo­di­na počela pri­ključenje Eu­ro­o­di­se­ji

Predsjednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je kako je Vojvodina počela ulazak u program Euroodiseja, koji će mladima iz ove pokrajine omogućiti da žive i rade u nekoj od europskih zemalja.
    »Ovaj program pomaže mladim ljudima da putuju i rade u Europi, da stječu nova iskustva. Po našem mišljenju, on je veoma značajan zato što veliki broj mladih iz Vojvodine, kao i iz Srbije, nema tu prigodu zbog veoma strogog viznog režima i skromnih materijalnih mogućnosti«, rekao je Kostreš agenciji Beta.
    Priključenjem Vojvodine Euroodiseji, i mladi iz Europe imat će priliku doći, živjeti i raditi u našoj pokrajini, rekao je Kostreš.
    »Činjenica da će veliki broj mladih doći iz Europe u Vojvodinu meni daje neku nadu da će i ti mladi ljudi u velikoj mjeri prenijeti neka nova znanja Vojvodini i kompanijama u kojima budu radili, i da ćemo moći primijeniti sva ta znanja u budućnosti«, rekao je Kostreš.
    On je objasnio kako je program zasnovan na principu reciprociteta, što znači da će u Europu otići onoliko mladih Vojvođana koliko mladih dođe iz Europe u Vojvodinu.
    Predsjednik vojvođanske skupštine naglasio je kako je taj program još jedan most k Europi, i to ne samo za pokrajinu, već i za cijelu Srbiju.
    »Za nas je pristup programu Euroodiseja veoma značajan iz prostog razloga što je, po našem mišljenju, to još jedan način otvaranja Vojvodine prema Europi, a samim tim i Srbije prema Europi. Mi ćemo na taj način omogućiti da Srbija bude bliže Europi«, kazao je Kostreš.
    Inače, Euroodiseja ovih dana proslavlja 20 godina postojanja. Taj program počeo je
s radom 1985. godine, a danas uključuje mnoge regije iz Velike Britanije, Španjolske, Italije, Francuske, Njemačke i drugih europskih zemalja.                                  g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika