Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ak­ci­je za­po­sle­ni­ma u jav­nim služba­ma

NOVI SAD – Na sjednici Odbora za privatizaciju Skupštine AP Vojvodine, održanoj 8. rujna, razmatran je tijek provođenja privatizacije u poduzećima u AP Vojvodini i provođenje privatizacije u oblasti poljoprivrede kao i Zahtjev za sagledavanje stanja u oblasti vlasničkih odnosa i podrijetla kapitala u predstojećoj privatizaciji DP »Novi Sad-Gas«.
    Direktor Agencije za privatizaciju Slobodan Radišić informirao je članove Odbora da je na teritoriju AP Vojvodine na javnoj aukciji privatizirano 435 a na javnom tenderu 16 poduzeća te da je ostalo 313 neprivatiziranih poduzeća.
    Od poduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom privatizirano je 61 poduzeće, u sektoru za poljoprivredne usluge dva i u ribolovstvu tri poduzeća.
    Odbor je nakon rasprave usvojio zaključke kojima se predlaže da se 15 posto akcija kapitala NIS-a, koji se prenosi u privatizacijski registar podijeli zaposlenima u javnim službama koje nisu ostvarile pravo na akcije (prosvjeta, zdravstvo, državna uprava), te da država prilikom prodaje NIS-a, EPS-a i Željeznice i ostalih javnih poduzeća izdvoji iz svog dijela 70 posto kapitala i osnuje neovisni fond koji će moći samostalno funkcionirati.
    Pokraj toga zaključeno je da se novac iz proračuna Republike Srbije treba usmjeriti za subvencije u poljoprivredi i razvoj malih i srednjih poduzeća.
    Također su članovi Odbora zaključili da se treba održati zajednička sjednica s predstavnicima reprezentativnih sindikata na temu kako se poštuju ugovorne obveze.
    Usvojen je i prijedlog da se održi zajednička sjednica predstavnika Pokrajinskih tajništva za energetiku i mineralne sirovine i Pokrajinskog tajništva za privatizaciju, kako bi se sagledalo aktualno stanje i ubrzao proces privatizacije vojvođanskih poduzeća.
H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika