Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Za­jed­nička ak­ci­ja na pla­nu kul­tu­re

Sastanak Mjesne samouprave i udruga u Tavankutu
Za­jed­ni~ka ak­ci­ja na pla­nu kul­tu­re

TAVANKUT – Na inicijativu HKPD »Matija Gubec«, u Tavankutu je u petak 9. rujna, održan sastanak svih udruga i Mjesne samouprave s područja Tavankuta i Ljutova. Osnovni cilj ovoga sastanka bila je izrada plana kulturnih i vjerskih događanja u idućoj 2006. godini u Tavankutu i Ljutovu.
    Kako su se svi sudionici složili, neophodna je zajednička akcija svih udruga kako na polju kulture tako i na polju projektnog istupanja spram određenih donatora. S obzirom da Tavankut ima vrijedne projekte i manifestacije za koje je neophodna koordinirana akcija, sudionici su se složili kako je prošlo vrijeme podjela, te da se u idućem periodu sve akcije i manifestacije trebaju i moraju provoditi zajedničkim snagama.
    Mjesna samouprava Tavankut, koja je skupa s HKPD »Matija Gubec« pokrenula projekt obnove Doma kulture, ponudila se i u koordiniranju drugih akcija od zajedničkog interesa. S rukovodstvom Osnovne škole je dogovorena zajednička proslava Dana škole, koja bi ujedno bila i početak proslave 60-te obljetnice od osnutka HKPD »Matija Gubec«. Kako su se svi suglasili, sljedeći zajednički projekt bi trebala biti obnova prostora stare ljekarne, gdje bi se smjestio galerijsko-izložbeni prostor s oko 400 slika i predmeta nastalih u tehnici slame, iz fundusa HKPD »Matija Gubec«, projekt koji je od općeg kulturnog i turističkog značaja ne samo za Tavankut.
    Sudionici sastanka su bili predstavnici Mjesne samouprave Tavankuta i Ljutova, OŠ »Matija Gubec«, Župe »Srce Isusovo«, HKPD »Matija Gubec«, MO »Udruga umirovljenika«, Aktiva žena, Bunjevačkog kulturnog centra.                                    L. S.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika