Arhiv tekstova Arhiv tekstova

In­for­ma­tor za po­ljo­pri­vred­ni­ke, na­tječaj za mla­de ta­len­te

Na prošlotjedne izjave ravnatelja Magnotrona Laszla Bonija o raskidu ugovora s Općinom, reagirao je na 12. rujna na redovitom brifingu predsjednik Općine Géza Kucsera koji je istaknuo da sud još nije donio rješenje o raskidu ugovora.
    »Lokalna je samouprava posljednjih pet godina sudjelovala u financiranju međunarodnih proljetnih i jesenskih sajmova na lokaciji tuženog sa sredstvima iz općinskog proračuna i to na temelju posebno zaključenih ugovora između Općine Subotica i ‘Magnotrona’. Tako je i ove godine za proljetni sajam zaključen ugovor u visini od 300.000 dinara. Budući da se sajmovi više ne održavaju u Dvorani sportova, Općina Subotica i JKP ‘Stadion’ smatraju da se više ne može ostvariti svrha trostranog ugovora i iz tih razloga traže raskid ugovora, a što ne isključuje mogućnost daljnje suradnje, odnosno sudjelovanja Općine Subotica u financiranju međunarodnih sajmova organiziranih od strane ‘Magnotrona’«, istaknuo je Kucsera.
    Upravni odbor Fondacije »Put ka znanju« raspisao je natječaj za dodjeljivanje stipendije iz sredstva Fonda mladim talentima, učenicima i studentima općine Subotica za stipendiranje znanstvenih istraživanja, doktorskih disertacija vezanih za probleme grada ili općinu Subotica, podizanje razine mentorskog i timskog rada, te poboljšanje opremljenosti sekcije u području znanosti ili umjetnosti. Detaljnije informacije, te neophodne obrasce zainteresirani mogu dobiti na prvom katu Gradske kuće, ulaz pored Ljekarne, kod administratorice Fondacije Klare Siveri. Natječaj je otvoren od 15. do 25. rujna.
    Potpredsejdnik Općine Petar Kuntić informirao je novinare o novom, četvrtom broju Subotičkog agro-informatora koji sadrži veliki broj odgovora na pitanja koja poljoprivrednici na razne načine upućuju Lokalnoj samoupravi. U novom izdanju možete pročitati nešto više o kreditima za navodnjavanje, zatim dobivenim kreditima za razvoj poljoprivrede, cijeni kukuruza, te drugim aktualnim pitanjima i problemima iz područja poljoprivrede. Poljoprivredni proizvođači mogu u prostorijama svih seoskih Mjesnih zajednica I u Općinskom uslužnom centru u Subotici, Trg slobode 1, podići besplatan primjerak četvrtog broja »Subotičkog agro-informatora«.
    U okviru ovogodišnjeg programa Berbanskih dana na Paliću, Roatary club Subotica u subotu 17. rujna organizira kod Velike Terase međunarodnu »Humanitarnu akciju-160 rotarijanaca« u vremenu od 9 do 16 sati. Otkupom donacijskog bona u vrijednosti od 120, 60 ili 30 dinara stječe se pravo na konzumiranje hrane ili pića, rekao je na današnjem brifingu predsjednik subotičkog Rotary cluba dr. Tivadar Tot. Čist prihod ove akcije bit će kao pomoć dodijeljen: Zdravstvenom centru, Međuopćinskoj organizaciji savezu slijepih i slabovidih, Školi za slušno oštećenu djecu, Udruženju dijabetičara, Štićenicima centra za socijalni rad, Udruženju– Djeci siromašnih Roma, te »Kolijevci«.
    Ravnateljica Dječjeg kazališta Jaka Prka Vujević je ukratko najavila novu sezonu ove ustanove, te u okviru nje premijeru predstave na srpskom »Princeza i zmaj« za 22. rujna, a kako je istaknula, u planu je i premijera predstave na hrvatskom, dok se premijera mađarske drame očekuje u siječnju sljedeće godine. Novina ove sezone je pretplatnički sustav za obrazovne ustanove.

D. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika