Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
[iro­ki Bri­jeg je­di­ni
hr­vat­ski pred­stav­nik

Nogometni klub »Široki Brijeg« iz istoimenog gradića u Hercegovini (BiH), jedini je preostali hrvatski nogometni klub u europskim natjecanjima za sezonu 2005.-06. Pobjedom protiv Zete (SiCG) u pretkolu kupa Uefa, »Široki« se plasirao u prvo kolo ovog najmasovnijeg europskog klupskog natjecanja i ukoliko uspije proći švicarski Basel, plasirat će se za daljnje igranje po skupinama.

Uvjer­lji­vi do­ma}ini

Odbojkaši SiCG uvjerljivo su zaigrali u prvim susretima EPa i na svom parketu zabilježili sve tri uvodne pobjede. U prvom susretu savladana je Španjolska (3:0), potom Češka (3:1), te Grčka (3:0). Slijede susreti protiv Francuske i Nizozemske.

Tenis
Lju­bi~i} i \oko­vi}
do tre}eg ko­la

Porazima Ivana Ljubičića (Gasquet 3:6, 7:6, 6:7, 6:3, 6:2) i Novaka Đokovića (Verdasco 6:1, 4:6, 6:7, 6:4, 6:4) Hrvatska i SiCG su ostali bez predstavnika u daljnjem nastavku US Opena koji se igra za nagradni fond od 7.950.000 dolara.

Odbojka
Po­raz i po­bje­da na star­tu

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija zabilježila je polovičan uspjeh na Europskom prvenstvu koje se zajednički organizira u Beogradu i Rimu. U talijanskoj kvalifikacijskoj skupini u prvom susretu zabilježen je poraz od Poljske (0:3), ali je u sljedećem ogledu protiv Portugala (3:2) upisana prva pobjeda na prvenstvu. U glavnom gradu Italije Hrvatske će za protivnike imati još i selekcije: Rusije, Ukrajine i domaćina.
Atletika
Mi­li­jun­ski jac­kpot
za Le­bje­de­vu

Ruska troskokašica Tajana Lebedjeva osvojila je jackpot Zlatne lige u vrijednosti od 1.000.000 dolara, pobijedivši na svih šest atletskih mitinga koji su se bodovali za ovu golemu novčanu nagradu. Na završnom natjecanju u Berlinu slavila je skokom od 14,85 metara, koji je za samo 3 centimetra bio duži od drugoplasirane Sudanke Aldame (14,82 m), pa je malo nedostajalo da joj milijun »odleti« u dalj.

Formula 1
Montoya pr­vi u Mon­zi

Kolumbijac Juan Pablo Montoya pobjednik je utrke Formule 1, vožene prošlog vikenda u Monzi za VN Italije, a prvi je kroz cilj prošao u vremenu 1:14:28.659. Drugi je stigao Španjolac Alonso, inače vodeći u ukupnom poretku, dok je treće mjesto zauzeo domaći vozač Fisichella. Sljedeća utrka vozi se za VN Belgije u nedjelju 11. rujna na stazi Spa-Francorchamps

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika