Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Pride
Po­raz Cro Co­pa

Poslije velike borbe, pred 40.000 gledatelja u tokijskoj Saitama Areni, hrvatski ultimate fight borac Mirko Cro Cop Filipović nije uspio osvojiti titulu prvaka svijeta. Borba s aktualnim svjetskim prvakom Fedorom Emelianenkom poslije tri runde nije donijela izravan prekid, ali je jednoglasnom sudačkom odlukom Rus zadržao svoju globalnu titulu. Inače, Emelianenko nije poražen unazad pet godina i ova gotovo ujednačena borba, unatoč porazu predstavlja ipak uspjeh za Filipovića.

Vaterpolo
SiCG pr­va, Hr­vat­ska dru­ga

Poput svojih starijih kolega i juniori nastavljaju tradiciju međusobnih duela u završnicama velikih vaterpolsih natjecanja. U finalu juniorskog prvenstva Europe, igranog u Sofiji (Bugarska), SiCG je bila bolja od vršnjaka iz Hrvatske (13:11) i osvojila zlatnu medalju i naslov najbolje juniorske selekcije starog kontinenta. Treće mjesto je osvojila selekcija Mađarske.

Tenis
Cin­ku{ po­bjed­nik Fu­tu­re­sa
 u Za­gre­bu

Mladi hrvatski tenisač Ivan Cinkuš pobjednik je trećeg ITF Futuresa pod nazivom medo Open koji se protekle sedmice igrao na terenima TC »Maksimir« u Zagrebu. U finalnom duelu svladao je Španjolca Rexach-Itoiza s 4:6, 6:4, 6:1, dok je u polufinalu bio bolji od predstavnika SiCG Ćirića.

Be­lak i @ubo­ri pr­va­ci SiCG
 
U odličnoj organizaciji TK »Spartak«-a iz Subotice, prošlog tjedna je održano seniorsko prvenstvo države u tenisu na kojemu su titule prvaka osvojili: Robert Belak (Novi Sad) u muškoj konkurenciji, pobijedio Begovića (Spartak) sa 6:3, 7:5, Ana Marija Žubori bila je najbolja u ženskoj konkurenciji, svladala je Karolinu Jovanović 7:6, 6:2, u muškom dublu prvaci su Kontić i Strilić, dok su titulu u mješovitim parovima osvojili Jovanović i Kulhanek.

Beach volley
Iv­ko­vi} i Kri`ano­vi}
po­tvr­di­li pri­mat

Na VIP tour mastersu u beach volleyu igranom prošlog vikenda na otoku Pagu, najbolji »duet« hrvatske odbojke na pijesku Ivković-Križanović ponovno su potvrdili svoj primat u odnosu na ostale natjecatelje. Zanimljivo je da su ukupni pobjednici ovog atraktivnog sportskog natjecanja u olimpijskom sportu, sezonu završili neporaženi trijumfirajući na svim održanim turnirima. U ženskoj konkurenciji titulu najboljih za 2005. godinu osvojile su Jurčić i Glavaš.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika