Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Plivanje
Du­je Dra­ga­nja sre­br­ni
na 50 del­fin

Najbolji hrvatski plivač sprinter Duje Draganja ponovio je uspjeh s Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, osvajanjem srebrnog odličja u utrci 50 metara delfinovim stilom. Ovim sjajnim rezultatom mladi je Splićanin potvrdio primat u samom vrhu svjetskog »delfin sprinta«.

Košarka
Za­po~ele pri­pre­me za EP

Košarkaška reprezentacija Hrvatske započela je s pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se igrati u SiCG. Izbornik Neven Spahija prvo će obaviti kontrolna testiranja, a potom će kandidate za nastup na EP-u povesti na Bjelolasicu u prvi, kondicijski dio planiranog rada.
 
Atletika
Po­vra­tak Blan­ke Vla{i}

Poslije 11-mjesečne pauze uslijed operacije štitnjače, najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić vratila se odličnim skokom od 195 centimetara i pobjedom na prvenstvu Hrvatske. Pobjednička visina je trenutačno osmi rezultat sezone i najbolje govori o spremnosti mlade Splićanke da se ekspresno vrati u sami vrh svjetskog skoka u vis gdje joj je zasigurno i mjesto.
 
Kajak
Bron­ca za Stje­pa­na Ja­ni}a

Hrvatski kajakaš Stjepan Janić, podrijetlom iz Vojvodine, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu na mirnim vodama u utrci na 500 metara voženoj u Poznanju (Poljska). Na EP zbog bolesti nije nastupio njegov brat Mićo.

Vaterpolo
SiCG pr­va­ci svi­je­ta,
Hr­vat­ska ~etvr­ta

Pobjedom nad selekcijom Mađarske (8:7), vaterpolska reprezentacija SiCG postala je novim prvakom svijeta na završenom SP u Monteralu. Hrvatska reprezentacija predvođena novim izbornikom Ratkom Rudićem nije uspjela osvojiti medalju, zbog poraza u polufinalu od SiCG, te od Grčke u borbi za treće mjesto.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika