Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Fi­nal Fo­ur u Za­gre­bu

Ovog vikenda (16. -18. travnja) Zagreb je domaćin Final Foura Goodyear lige koji će odlučiti ovogodišnjeg prvaka ovog kvalitetnog regionalnog košarkaškog natjecanja. U polufinalnim susretima sastaju se: Cibona – Olimpija i Reflex – C. zvezda. Pobjednici će se sastati u nedjeljnom finalu.

Eu­ro Fi­nal Fo­ur u Tel Avi­vu

Završena su natjecanja po skupinama košarkaške Eurolige i poznati su svi učesnici velikog Final Foura koji je naprogramu od 29. tranja do 1. svibnja u izraelskom Tel Avivu. U prvom polufinalnom susretu sastat će se Skiper (ITA) – Montepaschi (ITA), a u drugom igrat će Maccabi (ISR) – CSKA (RUS).

 
Tenis
Po­lu­fi­na­li­sti Da­vi­so­va cu­pa

Najjače svjetsko tenisko momčadsko natjecanje, Davisov cup, poslije četvrtfinalnih susreta ulazi u samu završnicu. Španjolci su na domaćem terenu bili bolji od Nizozemaca (4:1) zahvaljujući dvema pobjedama Moye i Ferrera, dok je počasni poen »tulipanama« donio par Van Lotum-Verkerk. Švicarci su pak poraženi doma od Francuske (2:3) jer su dvije pobjede Federera bile nedovoljne spram dubl pobjede Lodre– Escudea i po jedne Clementa i Escudea. Veliku senzaciju je načinila momčad Bjelorusije koja deklasirala favoriziranu Argentinu (5:0) pobjedama Volčkova i Mirnjija u singlu i dublu, dok je četvrti polufinalist Davisova cupa je selekcija SAD koja je na domaćoj podlozi bila bolja od Švedske (4:1) zahvaljujući sigurnoj Roddickoj igri uz najbrži zabilježeni servis od 244,6 kmh.

Kar­lo­viću chal­len­ger
u Ca­la­ba­sa­su

Ivo Karlović »Div sa Šalate«, najviši tenisač na ATP touru zabilježio je svoju četvrtu pobjedu na challengerima osvojivši turnir u kalifornijskom Calabasasu (25.000$) pobjedom 7:6, 6:3 u finalnom susretu protiv Alexa Bogomolova jr.

Hrvanje
Europsko srebro za Štefaneka

Mladi hrvač subotičkog »Spartaka« Davor Štefanek, ostvario je još jedan veliki uspjeh. Poslije izborene olimpijske vize izvrsno je hrvao na seniorskom šampionatu Europe u Švedskoj i plasmanom u finale izborio srebrnu medalju, što je i prvo finale za SCG nakon 15 godina.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika