Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Predavanje za
poljoprivrednike

U organizaciji Udruženja seljaka općine Subotica u utorak 13. travnja održat će se tribina u Velikoj vijećnici Gradske kuće s početkom u 10 sati. Tema tribine je predstavljanje programa razvoja poljoprivrede za ovu godinu s osvrtom na značajnije poticajne mjere za unapređenje poljoprivredne djelatnosti. Gost tribine je ministrica poljoprivrede i šumarstva dr. Ivana Dulić-Marković. Prisutni će biti brojni poljoprivrednici članovi srodnih udruženja iz Subotice, Sombora, Kanjiže, Novog Sada i šire, te pozvani gospodarstvenici iz iste regije.

Izglasan v.d. predsjednika Samostalnog sindikata

Na sjednici Vijeća, najvišeg organa Samostalnog sindikata u Subotici, u srijedu, 31. ožujka, većinom glasova, bivša predsjednica Margareta Mrđanov opozvana je s dužnosti u Općinskom Vijeću, a dosadašnji tajnik István Húgyi naimenovan za vršitelja dužnosti predsjednika do kraja rujna. Kako je naveo Húgyi na konferenciji za novinare, Margareti Mrđanov se za-mjera loš kolegijalni odnos u sindikalnoj organizaciji, neracionalno trošenja novca, te uplitanje politike u rad organizacije. Prema njegovim riječima na sjednici su, među ostalim, donesene odluke da se napravi pravilnik o materijalno financijskom poslovanju, utvrdi točan broja članova u poduzećima, smanji kupovina dnevnog tiska, izradi pravilnik i imenuje komisija o dodjeli solidarne pomoći, te ograniči plaćanje računa za mobilne telefone na 1.500 dinara.

Biznis ideje žena

Nevladina organizacija »Otvorene perspektive« iz Subotice uz podršku norveške organizacije »Business Innovation Programs« objavljuju natječaj za najbolje biz-nis ideje žena, sadašnjih i budućih poduzetnica. Svoje biznis ideje, koje će ih kvalificirati za sudjelovanje u daljoj edukaciji, treba poslati na do dvije kucane strane, najkasnije do 25. travnja. Poslane biznis ideje će ostati zaštićene kao poslovna tajna. Posjedovanje vlastite tvrtke je poželjno, ali nije obvezno. Kandidatkinje trebaju poslati i svoju kratku biografiju kao i adresu i telefon. Međunarodni žiri će izab-rati biznis ideje koje su najbliže ostvarenju. Od 12 do 15 najboljih sudionica imat će mogućnost završiti tečaj za edukaciju »kako dobru poslovnu ideju pretvoriti u poslovni plan«. Tri najbolja biznis plana će biti nagrađena s 1.500, 1.000 odnosno 500 eura. Tečaj tijekom svibnja vodit će stručnjaci iz Norveške i njihov partner iz Osijeka. Zainteresirane poslovne žene trebaju poslati prijedloge biznis ideja na adresu nevladine organizacije: »Otvorene Perspektive«, Limska 12, 24000 Subotica, ili na e-mail adresu verona@eunet. yu. Dodatne informacije mogu se dobiti kod Veróne Molnár, koordinatorice programa, na telefon 024/ 557-001 ili 064/ 253 93 43.

Velika uskrsna igranka

U nedjelju će se s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« održati tradicionalna uskrsna igranka. Mlade će zabavljati ansambl »Ravnica« a ulaz je slobodan.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika