Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Smanjenje opće potrošnje

Većinom glasova je na 38. sjednici Skupštine općine usvojen ovogodišnji gradski proračun koji je za 20 posto veći od prošlogodišnjeg, odnosno iznosi 1.829.167.000 dinara. Prema uvodnim riječima predsjednika Izvršnog odbora SO Subotica árpáda Pappa u tekućoj je godini predviđeno smanjenje opće potrošnje, veća sredstva za pomoć malim i srednjim poduzećima, povećanje izdvajanja za zaštitu životne sredine, za programe mjesnih zajednica osigurano je 40 milijuna dinara, planiran je nastavak izgradnje Sportsko rekreativnog centra »Dudova šuma«, početak sanacije gradske deponije, proširenje javne rasvjete, bušenje novog bunara u Novom Žedniku i revitalizacija osam postojećih, rekonstrukcija prečistača, sanacija Muškog štranda i vodotornja, izgradnja plinovoda prema Paliću, osiguravanje normalnog funkcioniranja institucija društvene djelatnosti i drugih korisnika proračuna. Ukoliko budu pristigla i predviđena sredstva iz republičkog i pokrajinskog proračuna nastavili bi se, u skladu s mogućnostima radovi na završavanju kapitalnih investicija u gradu (bazen, Likovni susret, Narodno kazalište), a 69 milijuna dinara predviđeno je za izgradnju i odr-žavanje putova.
    Najviše je kritika na račun predloženog proračuna uputio vijećnik NDS-a Mirko Bajić koji je rekao da je to najgori proračun u posljednjih 15 godina jer je »prenapuhan« i nerealan. No, unatoč njegovim kritikama, proračun je usvojen s 37 glasova za, jednim suzdržanim i jednim protiv. Mirko Bajić je na sjednici od Skupštine tražio da se vijećničkoj grupi kojoj pripada – Narodna demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – dodijele prostorije za rad. Međutim, vijećnici su odbili da tu točku stave na dnevni red sjednice.
    Sve ostale točke dnevnog reda, odluka o utvrđivanju poreza na fond zarada, osiguranju sredstava za zaštitu životne sredine, poslovanju Direkcije za robne rezerve i druge, usvojene su bez rasprava.
    Uz skupštinski materijal za ovu su sjednicu pristigli i odgovori na neka vijećnička pitanja s prethodnog zasjedanja poput traženih podataka o mjesečnim zaradama direktora javnih komunalnih poduzeća u Subotici.
    Najveću plaću sa svim dodacima, ima direktor Zavoda za urbanizam koja iznosi 83.000 dinara, zatim slijedi plaća direktora Fonda za izgradnju općine koja iznosi 78.000 dinara, pa direktora »Čistoće« sa nepunih 60.000 dinara. Zatim slijede direktori »Pogrebnog« i »Stadiona« s 56.000, »Toplane« i »Vodovoda« s nešto manje od 53.000, a primanja direktora ostalih komunalnih poduzeća se kreću oko 50.000 dinara.
    Također je u materijalu navedeno da je Općina za troškove korištenja mobilnog telefona Jožefa Kase od 2001. do 2003. izdvojila 222.310,63 dinara.                      

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika