Aktualno Aktualno

Žigmanov predložen za ministra za ljudska i manjinska prava

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević objavio je danas imena kandidata za buduće ministre i ministrice. Među ostalim, objavio je i da bi dužnost ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i dalje trebao obnašati predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Komentirajući ovu vijest, Žigmanov je na platformi X objavio sljedeće:

»Hvala na ponovno ukazanom povjerenju Milošu Vučeviću i Aleksandru Vučiću! Potvrda je to da sam u prvom mandatu predano, posvećeno, odgovorno i kompetentno vodio Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, provodeći državnu i politiku Vlade Republike Srbije na način da su u područjima od neposredno nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ostvareni pozitivni rezultati i postignuti brojni proklamirani ciljevi. Priznanje je ovo i za Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, našu dosljednu politiku zalaganja za dobro ovdašnjih Hrvata i cijelu hrvatsku zajednicu, zajednicu lojalnih građana čije se institucije ustrajno bore za ravnopravnost i integraciju Hrvata u srbijansko društvo. Držeći se dosadašnjih postulata i načela u radu, novi mandat mene kao ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ukoliko ga potvrdi Narodna skupština Republike Srbije, bit će i nadalje posvećen unapređenju ljudskih prava, razvoju položaja nacionalnih manjina te stvaranje ambijenta u kojem vrijednosti dijaloga i tolerancije moraju biti neprikosnovene!«.

Mandatar Vučević je rekao da će danas podnijeti zahtjev predsjednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sjednice parlamenta za sutra, 1. svibnja, na kojoj će iznijeti ekspoze, plan rada i prijedlog za sastav Vlade Srbije.

Podsjetimo, Tomislav Žigmanov imenovan je za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u listopadu 2022. godine.

H. R.


 


 


 


 


 


 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika