Sport i zabava Sport i zabava

Šampionski naslov za Bencea Bognára

Subotica je prošle nedjelje (12. studenoga) bila domaćin tradicionalnog stolnoteniskog turnira – Memorijal Vilim Harangozó. Na stolovima STK-a Spartak Inspira u dvorani, koja se nalazi u Gradskoj dvorani sportova, u slavu velikana subotičkog stolnog tenisa natjecali su se brojni igrači iz cijele države. Isprva po skupinama, a potom po izlučnom sustavu. U finalu su se našla dva najbolja subotička stolnotenisača: Bence Bognár i Stefan Kostadinović (državni prvaci u igri muških parova), a pobjeda i šampionski naslov pripali su Bognáru. 

Parovi

Finalisti singla Bognár i Kostadinović igrali su skupa i finale konkurencije muških parova i osvojili drugo mjesto (umor od brojnih odigranih mečeva u pojedinačnoj konkurenciji i zajedničko finale učinili su svoje).

»Nakon završenih studijala u Pečuhu (Mađarska) vratio sam se u svoj matički klub Spartak, za koji nastupam u Super ligi Srbije. Imam odlične trenere i suigrače s kojima svakodnevno naporno treniram i vjerujem kako ću u bliskoj budućnosti još više napredovati u svojoj igri. Naslov prvaka države u igri parova skupa s klupskim kolegom Stefanom Kostadinovićem, koji smo proljetos osvojili u iznimno jakoj konkurenciji, čini me zbilja ponosnim jer već dugo nitko iz Subotice nije bio najbolji u državi. S druge strane, to je i velika obveza za nastavak moje igračke karijere. Imam 23 godine, mnogo sam u igri mirniji i sigurniji u sebe i mislim kako tek dolazi vrijeme mojih pravih rezultata. Što se tiče Memorijala Vilim Harangozó, konkurencija je zbilja solidna i volio bih se plasirati među četiri najbolja«, kaže Bence Bognár.

Mi smo pogodili izbor sugovornika, a Bence Bognár je superiorno (bez izgubljenog seta) osvojio naslov pobjednika turnira i u potpunosti opravdao svoje riječi. Njegovo vrijeme zbilja dolazi, a još jedno izdanje tradicionalnog stolnoteniskog turnira – Memorijal Vilim Harangozó to je pokazalo u najljepšem svjetlu. U njegovu slavu, a na čast subotičkog stolnog tenisa.

D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika