Aktualno Aktualno

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Hrvatskog nacionalnog vijeća

Hrvatsko nacionalno vijeće uputilo je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji za 2023. godinu. Poziv se upućuje za dodjelu sljedećih priznanja: priznanje »Ban Josip Jelačić« za društveni rad u hrvatskoj zajednici; priznanje »Dr. Josip Andrić« za doprinos hrvatskoj kulturi te priznanje »Pajo Kujundžić« za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku.

Kako se u pozivu navodi, uz obrazloženi prijedlog za dodjelu priznanja na hrvatskome jeziku u pisanom obliku, potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz prijedloga, te kratak životopis predloženoga kandidata.

Podnositelji prijedloga mogu biti sve pravne i fizičke osobe.

Prijedlozi se dostavljaju putem preporučene poštanske pošiljke, elektronički na email ured@hnv.org.rs ili osobno u zatvorenoj omotnici na adresu: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji, Preradovićeva br. 13, 24000 Subotica, s naznakom »Za javni poziv za dodjelu priznanja«.

Rok za dostavljanje prijedloga je najkasnije do 30. studenoga 2023. godine.

Podnesene prijedloge razmotrit će Povjerenstvo za dodjelu priznanja Hrvatskog nacionalnog vijeća i svoje prijedloge za dodjelu priznanja dostaviti Vijeću koje donosi odluku o priznanjima.

Imena dobitnika priznanja biti će objavljena u listu Hrvatska riječ, na internetskim stranicama Vijeća i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, te drugim sredstvima javnoga priopćavanja.

Priznanja će biti svečano uručena 15. prosinca 2023. godine na obilježavanju praznika hrvatske zajednice u Srbiji.

H. R.

 

 

 

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika