Aktualno Aktualno

Zukorlić i Žigmanov: Sinergijom do snažnijeg glasa nevećinskih zajednica

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov naveli su da je njihova zajednička izborna lista odraz želje da kroz sinegriju osnaže glasove nevećinskih zajednica, pogotovo što vrlo slično razumiju društveni položaj tih zajednica, kao i da ih je na to uputila dobra suradnja u skupštini Srbije.

»Mi smo se predizborno pozicionirali da jasno kažemo da hoćemo biti dio vladajuće većine. Vidjeli smo da su pripadnici naših zajednica to pozdavili jer su razumijeli da ta vrsta naše uključenosti u institucije vlasti Srbije na najvišem nivou djeluje kao relaksirajući moment«, rekao je gostujući u RTV-ovoj emisiji Pravi ugao predsjednik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

On je naveo da s optimizmom gleda na rezultate koje će njihova zajednička lista postići na republičkom i pokrajinskom nivou, očekujući da će je podržati i građani, van ove dvije zajednice, kojima je stalo do demokratske vrijednosti da predstavnici manjinskim zajednica budu uključeni u proces donošenja odluka i vidljiviji u političkom polju.

Predsjednik SPP-a Usame Zukorlić je rekao da je stranka na čijem je čelu inicirala da ujedini snage svih onih koji se slažu s njenim programom u listu pod nazivom Ujedinjeni za pravdu i da je politička snaga već pokazana brzom predajom potpisa Republičkoj izbornoj komisiji.

»Ovo nije samo savez Bošnjaka i Hrvata, već svih manje brojnih naroda u ovoj državi. Oni će na ovoj listi imati predstavnike, jer mi ne okupljamo samo Bošnjake već i veliki broj Roma, Aškalije i druge narode. Bit ćemo njihov glas u kampanji ali i u skupštini Srbije i svim državnih tijelima u kojima budemo sudjelovali«, rekao je Zukorlić, koji je bio i potpredsjednik skupštine Srbije.

Beta / Foto: Youtube RTV (printscreen)

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika