Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Kako će izgledati izborna kampanja u Subotici: Kriza uvjetuje i vrstu promidžbe

Predstavnici stranaka u Subotici kažu kako uglavnom imaju vlastite timove zadužene za odnose s javnošću koji su formirani od stranačkog članstva, jer nemaju novca za profesionalne agencije

 

 

Je li predizborna kampanja počela, hoće li ona biti žešća od prethodnih, kolika će biti izlaznost, u kolikoj su mjeri građani prezasićeni praznim porukama i sukobima na političkoj sceni?
Pokrajinski zastupnik Demokratske stranke Nenad Ivanišević kaže kako će prava kampanja početi tri mjeseca pred izbore, ali je za stranku važno da u prethodnom razdoblju ima konkretne rezultate koje može pretočiti u kampanju. »Za nas su najvažnije informacije koje dobivamo s terena - od predsjednika mjesnih odbora, od građana, putem interneta, kako bismo znali koje probleme treba rješavati i da bi oni onda mogli biti prezentirani kao riješeni problemi. Jer, naši građani su, ako mogu tako reći, mnogo pismeniji od ostalih građana u regiji, ne možete im lagati i prodati im kampanju bez konkretnih rezultata«, smatra Ivanišević.

Za razliku od DS-a, u Savezu vojvođanskih Mađara kažu kako se edukacija kadrova provodi redovito i to uz pomoć profesionalaca.
»Imamo pomoć velikih stranaka iz Republike Mađarske za edukaciju naših kadrova. To su ljudi profesionalci koji dolaze ovdje i drže edukaciju za naš politički establišment, ponajprije za one članove stranke koje u budućnosti planiramo graditi u političkom smislu«, kaže Jenő Magali, predsjednik Gradskog odbora SVM-a. On smatra kako aktualne »sitne političke čarke« ne znače početak kampanje, ali očekuje da će, kad počne, ona biti žestoka.

Slavica Mamužić

Opširnije u tiskanom izdanju i u internetskom izdanju za pretplatnike

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika